featured

Bittensor, önemli bir kilometre taşına daha ulaştı: NEAR ve TAO, AI tokenlara liderlik ediyor

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yapay zekâ tokenları kripto para piyasasının toparlanmaya başladığı 4 Ekim Cuma günü hızlı bir yükseliş gösterdi. En iyi AI tokenlardan olan Bittensor (TAO) geçen haftaki düşüşün ardından toparlanırken  Grayscale’nin Merkezi Olmayan Yapay Zeka Fonu sıralamasında ikinci sıraya yükselerek Near (NEAR) token ile rekabet ediyor.

Bittensor (TAO) fon payını yüzde 28’e çıkardı

Grayscale’nin AI kripto paralarının fiyatlarına yatırım yapmaya ve değer elde etmeye imkân veren ilk menkul kıymet olan Grayscale Decentralized AI Fund fonunda Bittensor TAO önemli bir ivme yakalayarak yüzde 2,6’lik payını yüzde 28’e çıkardı.

Bu fon yapay zekâ ile blok zincir teknolojileri arasında entegrasyonu sağlamak dışında doğrudan satın alma ve saklama gibi sorunları ortadan kaldırarak varlıklara erişim sağlar. Bittensor ise geliştiricilerin yapay zeka gelişimine katkı sağlayacağı bir protokol olarak sektöre yenilik getirir ve AI ile blokckchain entegrasyonunu bir araya getirdiği için fark yaratır.

Grayscale
Grayscale Decentralized AI Fund grafiği Kaynak: Grayscale 

Bittensor TAO listelemedeki yükselişi ile RENDER, FIL ve GRT coin yatırım fonunu geride bıraktı. Bu hızlı yükselişin ardında ise TAO fiyatının son iki haftada elde ettiği fiyat artışı olduğu düşünülüyor.

TAO ve NEAR fiyatına güncel bir bakış

Kripto paralarda toparlanma ile birlikte NEAR ve TAO başta olmak üzere AI tokenlar bir miktar yükseliş gösterdi. TAO fiyatı son düşüşün ardından yüzde 11 yükselip bir miktar geri çekildi ve güncel olarak 536 dolardan işlem görüyor.

NEAR ise yüzde 1,76’lik minimal bir yükselişle 4,66 dolara ulaştı. NEAR için bir sonraki önemli direnç noktası 5,35 dolardır. Altcoin bu seviyenin üzerine çıkabilirse 5,84 dolara ulaşabilir. Ayrıca RENDER fiyatı da iyi bir performansla yüzde 7 artarak 5,56 dolara çıktı.

Bittensor
Bittensor TAO 1 aylık fiyat grafiği Kaynak: Coinmarketcap

Piyasadaki iyileşme ile bir yükseliş gösteren TAO ve NEAR fiyatı, genel piyasa duygusuna bağlı olarak değişiyor. TAO fiyatı 50 ve 100 EMA’nın üzerinde işlem görüyor. Bollinger Bantlar genişleyerek fiyat oynaklığının yüksek olduğunu gösteriyor. Göreceli Güç Endeksi (RSI) ise 63 seviyesinde yer alıyor. TAO fiyatının ekim ayında yeniden son 6 ayın en yüksek zirvesi olan 600 dolara yeniden çıkması bekleniyor.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.