featured

Solana ve XRP fiyatında dalgalanma: SOL ve XRP kritik dirençte tutunabilecek mi?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

XRP ve SOL Haberleri: Kripto para piyasası Bitcoin’in 64 bin dolara gerilmesi ile bir miktar geri çekilme yaşadı. Altcoinler ise karışık sinyaller ile yatay bir seyir izliyor. En büyük iki altcoin arasında yer alan XRP ve Solana fiyatı üzerinde balina transferlerinin ve güncel gelişmelerin etkisi var. Solana genel piyasa trendlerini takip ederek geçen haftaki getirilerini korumaya çalışıyor. Popüler altcoin XRP ise SEC’in temyiz spekülasyonları karşısında piyasadan bağımsız bir şekilde hareket ediyor.

Pump.fun Solana fiyatını baskılıyor!

Son iki günde Pump.fun ve MOODENG alımı için SOL coin satışlarındaki yükseliş dikkat çekemeye başladı. Zincir üstü analiz firması Lookonchain verilerine göre geçtiğimiz son 24 saate kimliği belirsiz bir balina OKX borsasından MOODENG satın almak için 2.000 SOL çekti. Şimdiye kadar toplam 17,73 milyon dolarlık MOODENG satın alan balina 27.848 SOL harcadı.

Bunun yanında Pump.fun hesabının yalnızca beş günde 18 milyon dolarlık SOL coin sattığı açıklandı. Pump.fun üzerindeki işlemlerin artması Solana ekosistemindeki likiditeyi yükselti. Bununla birlikte Solana meme coinlerine ilginin artması da ekim ayı için daha olumlu bir izlenim çiziyor.

altcoin
SOL 1 haftalık fiyat grafiği

Güncel fiyata bakıldığında SOL coin fiyatı, erken işlem saatlerinde 161 dolara ulaştı ve bir miktar geri çekilme ile 155 dolara geriledi. 162 dolarlık direnç noktasını aşamayan altcoin fiyatı 200 günlük EMA’nın üzerinde yer alıyor. Açık Faiz oranı (OI) yüzde 2, hacmi ise aynı sürede yüzde 91 yükselerek yatırımcı ilgisini koruduğunu gösteriyor. Bollinger Bantları genişleyerek fiyat oynaklığının yükseldiğini gösterirken RSI ise 60 seviyesinde. Altcoinin 160 doları aşması hâlinde bir sonraki hedefi 180 dolar olabilir.

XRP son gelişmelerle alçalan kanaldan çıkabilir mi?

XRP geçtiğimiz hafta sonu 0,66 dolara ulaşarak haftalık en iyi kapanışını yaptı, ancak SEC’ın yeniden temyize gidebileceğine dair endişelerin ortasında belirsizliğini koruyor. Temyiz süresi 6 Ekim’de sona eriyor. Güncel olarak XRP fiyatı 0,64 dolardan işlem görüyor ve 0,60 doların üzerinde tutunmayı başarması altcoin için oldukça önemli. Artan yatırımcı ilgisi ile kısa sürede hızlı bir yükseliş yaşayan altcoin fiyat artışının ardında ise Ripple’in stablecoini RLUSD tokenlarının basılması olduğu düşünülüyor.

Kaynak: X

Bununla birlikte kripto analisti Ali Martinez’inde söylediği gibi balina hareketlerindeki artış son 10 günde dikkat çekici boyutlara ulaştı. Bu süre zarfında balinalar 470 milyondan fazla XRP tokenı satın alarak biriktirme sürecine girdi. Balina hareketlerindeki artış iyimserliği yükseltiyor ve altcoine dair analist tahminlerini güçlendiriyor.

XRP tahminleri ile tanınan kripto analisti Dark Defender, altcoinin son yükselişi ile 2018 direnç hattını kırarak 7 yıl sonra tarihi bir sıçrayışa hazırlandığını açıkladı. Son mum grafiğine dayanarak altcoinin alçalan üçgeni henüz kırmadığını ancak sonraki altı aylık döngüye giriş yapıldığını açıkladı.

Güncel XRP fiyat görünümü

Son 24 saate elde ettiği kazanımları korumaya çalışan altcoin, güncel olarak 0,62 dolardan işlem görüyor. Saatlik mum grafiğinde sert bir düşüş yaşayarak 0,64 dolardan 0,62 dolara geriledi. Fiyat, kritik bir destek noktası olan 0,6280 doların altına düştü ve gün sonunda bu seviyenin üzerinde kapaması önem taşıyor.

Göreceli Güç Endeksi 60 seviyesinden 41’e gerileyerek nötr bölgeye düştü. DMI göstergesinde negatif DI seviyesinin +DI ve ADX çizgisini yukarı yönlü kesmesi düşüş trendinin güçlendiğini işaret ediyor. MACD göstergesi ise pozitif bölgede ve hacmin üzerinde yukarı yönlü hareket ediyor.

XRP
XRP 1 haftalık fiyat grafiği

Son olarak XRP fiyatındaki hızlı düşüş, RLUSD ile ilgili gelişmelerden kaynaklanıyor. RLUSDT stablecoinin şimdilik yalnızca Ethereum ve XRPL üzerinde başlatılarak sınırlı tutulması topluluk arasında tepkilere neden oldu. Tartışmaları tetikleyen bu gelişeme altcoin fiyatındaki geri çekilmeyi tetikledi.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.