featured

Ekim rallisi başlamadan portföyünü genişletmek isteyenler için 4 büyük altcoin

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eylül ayında karışık bir seyir izleyen Bitcoin’i ve altcoinleri, tarihsel verilere göre Ekim 2024’te daha olumlu bir ay bekliyor. Geçmiş tarihi grafiklere bakıldığında 2017’den 2023’e kadar ekim ayını pozitif veriler ile kapatan kripto piyasası, geçtiğimiz yıl ekimde yüzde 28’lik bir büyüme sergilerken 2022’de yüzde 5, 2021’de ise yüzde 39’luk bir artış yaşadı.

Eylül ayı nispetten iyi geçmesine rağmen yeterli performansı gösteremeyen yüksek potansiyeli Toncoin, Cardano, Solana gibi altcoinler ve Crypto All-Stars gibi meme coinler ekim ayında izlenmesi gereken altcoinler arasında yer alıyor.

1. Toncoin (TON)

Son bir ayda yüzde 7 büyüyen TON, Telegram CEO’sunun tutuklanması ile kritik bir tökezleme yaşadı. Eylül ayının 10’undan sonra yükselişe geçerek 5 doların üzerinde toparlanma sergileyen altcoinin fiyatı; ekim ayında Bitcoin fiyatında beklenen artış, stablecoinlerin değer kazanmayı sürdürmesi, TON Vakfı’nın ekosistemi büyütme projeleri ve stratejik ortaklıkları ile büyümeye devam edebilir.

altcoin
TON coin 1 aylık fiyat grafiği

Teknik verilere bakıldığında Toncoin fiyatı, 50 günlük EMA ve 200 günlük EMA seviyelerinin üzerinde yer alıyor. Bu seviyelerde tutunmayı başarırsa ekim ayında daha yüksek zirveleri test edebilir. Güncel olarak TON coin fiyatı eylül sonunda 5,40 ile 5,80 dolar aralığında seyrediyor. Ekim ayında bir boğa koşusu ile birlikte 6 doların üzerine çıkabilir.

2. Solana

Eylül ayında zor bir dönem geçiren 5. büyük altcoin Solana fiyatı, hafta boyunca yukarı yönlü hareket ederek uzun bir sürenin ardından 160 doları yeniden test etti. Yaklaşık 7 aydır süren konsolidasyon döneminden çıkma sinyalleri veren altcoin son 1 ayda yüzde 10’un üzerinde büyüyerek geçen ay yaşadığı kayıpları bir miktar telefi etmeye başardı.  Eylül ayında ise son dönemdeki toparlanmayı sürdürebilirse ekim ayında piyasadaki genel iyileşme ile birlikte 160 doların üzerinde hareket edebilir. 163 dolarlık direnç noktasını aşması hâlinde 170 doların üzerini test edebilir.

altcoin
SOL 1 aylık fiyat grafiği

Ek olarak 2024 başından bu yana düzenli bir büyüme sergileyen TVL oranı, ağ üzerinde daha fazla kullanıcının işlem yapmaya başladığını ve sermaye girişinin yükseldiğini gösteriyor.  Fiyat bir buçuk haftadır 200 EMA ile 50 EMA’nın üzerinde işlem görüyor.

3. Crypto All-Stars

Farklı meme coinleri tek platformunda stake etmeye imkân veren Crypto All-Stars, Meme Vault ağını geliştirdi. Bu ağ sayesinde Pepe, Floki, Doge gibi birçok meme coini tek adresten stake etmeye ve staking geliri kazandırmaya imkân verir. Yüksek staking ödüllerine sahip olan platform, meme coinlere yeni bir inovasyon kazandırır.  Aynı zamanda güvenli bir meme coin platformu olan proje, ERC-1155 çoklu token standartlarına göre geliştirildi.

Crypto All Stars Satın Al

Kısa sürede 1,968,472 dolar toplayarak önemli bir kilometre taşına ulaşan Crypto All-Stars projesi, ön satış sonrası tüm dünyaya açılacak. Güncel olarak 0.001471 dolardan satılan STARS tokenları, her yeni etapta fiyat artışına giderek erken alımda avantajlı fiyatlardan satın alınabilir. Bu yazının yazıldığı sırada proje, yıllık yüzde 848 staking ödülü sunuyor.

4. Cardano (ADA) altcoini

Eylül ayında yavaş hareket ederek önemli bir fiyat artışı göstermeyen ADA coin, 7. yıl kutlamalarının ardından iyileşme belirtileri gösterdi ve haftalık yüzde 13 yükseldi. Özellikle son bir haftada sürekli yeşil mum yakarak teknik grafiğinde düşen kama modelinden çıkan ADA, Santiment sıralamasına göre en iyi performans gösteren altcoinlerden biri oldu.

ADA 1 aylık fiyat grafiği

Geçtiğimiz hafta 0,41 doları test eden ADA fiyatı için önümüzde ekim ayında analistlerin tahminleri genellikle olumlu. Ancak kâr alımları ile yatırımcı ilgisinin yükseldiği bir dönemden geçen altcoin için Ali Martinez gibi popüler analistler bir ralli başlamadan önce kısa süreli bir geri çekilme yaşanmasının olası olduğunu ifade etti. Ekim ayında ise 0,60 doları aşması bekleniyor.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.