featured

Zengin Baba Yoksul Baba kitabının yazarından GTP açıklaması: “Bitcoin’le geleceğe hazırlanın”

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin’e yönelik tahminleri ile tanınan Zengin Baba Yoksul Baba kitabının yazarı Robert Kiyosaki, X üzerinden ilgi çekici bir paylaşımda bulundu. Daha önceki X gönderilerinde BTC, altın ve gümüşe yönelik iyimser tavsiyeleri ile gündeme gelen Kiyosaki, son paylaşımında Chat GTP, AI teknolojisi ve Bitcoin konusunu ele alarak korkutucu bir gelecek planı için uzun vadeli bazı görüşlerini yeniden açıkladı.

Yapay zekâ, para dünyasının geleceğini sarsacak!

Son X gönderisinde ekonomi yazarı Jim Rickards’ın kaleme aldığı Money GPT kitabının neden okunması gerektiğini açıkladı. Uzun vadeli bir birikim aracı olarak Bitcoin, altın ve gümüş almayı öneren Kiyosaki, Jim’in kitabını okuduktan sonra yatırım stratejinde benzer bir görüşe sahip olduğunu dile getirdi. Ayrıca bu okuma sonrası iki aylık harcamaya eş değer nakit alarak güvenli bir şekilde sakladığını açıkladı.

Bankada nakit birikimi yapmak yerine gümüş biriktirmeyi öneren Kiyosaki, yatırımcıların mali kriz dönemlerinde nakit olarak 1 ons gümüş kullanımı yapabileceklerini açıkladı. Benzer görüşleri Money GTP kitabında yazan Jim Rickards’a hak verdiğini açıklayarak yatırımcının gelecek için en iyi birikim araçlarını tercih edebileceklerini ayrıca Bitcoin edinmeleri gerektiğini açıkladı.

Görüşlerini desteklemek için Warren Buffet’in Apple hisselerini satıp nakitte geçmesini örnek vererek gelecek için en iyi birikim araçlarının geleneksel piyasalardan farklı olduğunu açıkladı. Son olarak Money GPT kitabının bir kopyasını edinmeyi salık veren Kiyosaki, AI para dünyasını sarsacak dedi. Bitcoin’e yönelik tahminlere dönerek kitabın yazarı Jim Rickards’ın tahminlerine göre Bitcoin 2025’te 500,000 doları 2030’da ise 1 milyon doları aşacak.

Bitcoin güncel fiyat görünümü

Hafta başından bu yana 64 bin doları aşıp 65 bin dolara ulaşamayan Bitcoin fiyatı, bu yazının yazıldığı sırada 63.763 dolar seviyesinden işlem görüyor. Piyasa trendleri ile birlikte yatay bir seyir izleyen BTC işlem hacmi yüzde 12 düştü.

Bitcoin Robert Kiyosaki ChatGTP
BTC 1 haftalık fiyat grafiği

Fiyat 200 günlük EMA’nın üzerinde yer alıyor ve Bollinger Bantları genişleyerek fiyat hareketlerinin artabileceğini işaret ediyor. MACD göstergesi pozitif bölgede yatay hareket ederek nötr bir işaret veriyor. Son olarak RSI endeksi ise 61 bölgesinde yer alıyor.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.