featured

XRP balina hareketliliği zirvede: Fiyat 0,60 doları aşabilecek mi?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasası eylül sonunda genel bir iyimserlikle toparlanmaya çalışırken XRP fiyatı beklendiğinin aksine kırmızı bölgede işlem görüyor. Son 24 saate artan balina hareketleri ve tamamlanan dava sürecinde SEC’in itiraz edebileceğine dair spekülasyonlar altcoin için kısa vadede belirsiz bir ortam yarattı.

Balina transferleri neden artıyor?

Balina aktivitelerine dair verileri paylaşan Whale Alert’e göre yalnızca son 24 saat içinde bilinmeyen bir cüzdandan beş farklı işlemle XRP transferi gerçekleştirildi. Son transfer 17.230 XRP coindi ve Bitstamp’a bilinmeyen bir cüzdandan yapıldı. Son transferden önce 98,852,249 XRP coin bilinmeyen bir cüzdana transfer edildi. 57 milyon 776 bin dolarlık bu transferden önce 95,000,000 XRP coin transferi gerçekleştirildi. Kısa bir süre önce ise aynı miktarda XRP coin yine bilinmeyen bir cüzdana aktarıldı. Son 24 saatte ise yapılan transferlerin miktarı 430 milyon coini geçti.

Bu transferlerin yanı sıra Ripple tarafından 117 milyonluk farklı bir transfer gerçekleştirildi. Balina hareketlerinin yoğunlaşmasının ardında ise Ripple kurucu ortağı Chris Larsen’in XRP coin satışı olduğu tahmin ediliyor. Larsen büyük miktarda XRP satarak topluluk arasında merak uyandırmıştı. Bazı analistlerin bu transferlerin SEC davasından önce stratejik bir hamle olduğuna düşünüyor. Buna karşın altcoin hâlen temel destek seviyelerinde hareket ediyor.

XRP güncel fiyat görünümü

XRP fiyatı son bir haftada 0,57 dolar ile 0,61 dolar arasında hareket etti. Ancak 0,60 doların üzerinde tutunamayarak 0,58 bölgesine geri çekildi. Altcoinin fiyatındaki düşük momentum birçok analistin orta vadede daha makul tahminler yapmasını tetikledi. Son paylaşımlarından birinde Dark Defender XRP’nin Ichimoku Bulutunu esas alarak 0,66 dolarlık dirence ulaşabileceğini paylaştı.

XRP
XRP bir haftalık fiyat grafiği 

Altcoin bu yazının yazıldığı sırada 0,58 dolardan işlem görüyor ve RSI değeri 55 seviyesinde aşağı yönlü bir eğilim gösteriyor. MACD endeksi pozitif bölgede yatay hareket ediyor ve Coinglass verilerine göre Açık Faiz 0,61’lik bir artış gösterdi.

Teknik verilere göre nötr trendi sürdüren altcoinin fiyatının bir süre daha 0,60 bölgesinde konsolide olmaya devam edeceği düşünülüyor. Buna karşın ekim ayında Bitcoin ile birlikte altcoinlerde bir toparlanma yaşanacağını tahmin ediliyor ve altcoin ekimde daha güçlü bir toparlanma sergileyebilir.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.