featured

Kamala Harris kripto paralar hakkında ilk kez konuştu: Yapay zekâ tokenları altsezona öncülük ediyor!

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasası, eylülün sonu haftasına nötr bir seyirle başlamasına rağmen gün içinde toparlanma sinyalleri gösterdi. Özellikle yapay zekâ tokenları Kamala Harris’in açıklamalarının ardından AI sektöründe birçok altcoin yüzde 10’un üzerinde çift haneli kazançlar elde etti. 22 Eylül Pazar gecesinden itibaren yükselen AI tokenların genel piyasa değeri yüzde 8’in üzerinde artmış oldu. Aynı süre içerisinde işlem hacminin yüzde 63’ün üzerinde yükseldi.

Kamala Harris’ten yapay zekâ desteği

Kamala Harris, başkanlık seçiminde belirsiz kripto para politikaları ile bir süre Donald Trump karşısında eleştirilerin odağı oldu. Pazar akşamı yaptığı bir açıklama ile AI sektörünü destekleyeceğinin sözünü vererek bu durumu tersine çevirdi. 

Rekabet gücünü arttırmak için başkan seçilmesi hâlinde özellikle blockchian teknolojilerini teşvik edeceğini açıklayarak kripto sektörüne yönelik etkileşimi arttıracağını da açıkladı. Yenilikleri teşvik ederek aynı zamanda AI teknolojilerin önünü açacağını işaret etti. Yeni iş alanları yaratma konusunda yatırımcıyı heyecanlandıran bu gelişme kripto sektöründe farklı değerlendirmelerin ortaya çıkmasını sağladı.

“Amerika’nın rekabet gücüne yatırım yapmak, Amerika’nın geleceğine yatırım yapmak için birlikte ortaklık kuracağız. Tüketicilerimizi ve yatırımcılarımızı korurken yapay zeka ve dijital varlıklar gibi yenilikçi teknolojileri teşvik edeceğiz,” dedi Harris, Pazar günü Manhattan’da bir Wall Street bağış toplama etkinliğinde konuşurken, ilk olarak Bloomberg tarafından bildirildi.”

Bu açıklama Trump’la aradaki rekabeti arttıran önemli bir adım oldu. ABD başkanlık seçimini Trump’ın kazanması hâlinde kripto para piyasasının büyümesi beklentileri bir miktar azaldı.

Yapay zekâ kriptoları yükseliyor! TAO, RENDER ve NEAR analizi

Kamala Harris’in açıklamasının ardından yapay zekâ tokenların değeri 2.84 milyar dolara yükseldi. Bir süredir yükseliş eğiliminde olan RENDER, NEAR ve TAO tokenları sırasıyla yüzde önemli kazanımlar elde etti.

Bittensor (TAO) güncel fiyat görünümü

Son 24 saate en çok yükselen yapay zekâ tokenı yüzde 18 artışla Bittensor (TAO) oldu. Son bir haftada yüzde 82 artan TAO, nisan ayından bu yana en yüksek zirvesi olan 550 dolara yükseldi. Para akışını gösteren CMF indikatörü, son bir günde 0,22’de 0,28’e yükselerek artışı destekledi.

TAO teknik grafik BB ve RSI

Bollinger Bantları 18 Eylül’den bu yana genişleyen bir aralıkta işlem görerek fiyat volatilitesinin yükseldiğini gösteriyor. TAO fiyatı 100 günlük EMA’nın üzerinde yer alıyor ve bu alım sinyali olarak pozisyonu güçlendiriyor. Ayrıca Göreceli Güç Endeksi (RSI) aşırı alım bölgesi 70 üzerine çıkarak 83’te yer alıyor.

Render (RENDER) güncel fiyat görünümü

Geçtiğimiz hafta karışık sinyaller veren Render fiyatı ise yüzde 10 yükseldi ve işlem hacmi yüzde 70 arttı. Render fiyatının yükselmesinde bir diğer etken ise geçtiğimiz pazar Bittonsor ile kurduğu ortaklığın da etkisi var. Render fiyatı bu yazının yazıldığı sırada 6,16 dolardan işlem görüyor ve teknik grafiğinde Bollinger Bantları genişlemeyi sürdürüyor.

RENDER teknik grafik EMA ve RSI Kaynak: CoinMarketCap

Dikkat çeken diğer bir gösterge mevcut fiyatın mum grafiğinde 6,39 seviyesinde oluşan 200 günlük uzun süreli EMA’ya yaklaşması oldu. RENDER fiyatı momentumu sürdürür ve bu seviyenin üzerine çıkmayı başarırsa 7 dolarlık direnç noktasını kolayca aşması beklenebilir. Tokenın RSI göstergesine bakıldığında aşırı alım bölgesi 70’e yaklaşarak 68’de yer aldığı görülür.

NEAR güncel fiyat görünümü

Son bir haftada yüzde 24 yükselen NEAR grafiğinde mevcut fiyat 4,86’da yer alan 200 günlük EMA’nın üzerine çıkarak yükseliş potansiyelini yükseltti.

AI tokenler yapay zeka tokenleri
Kaynak: CoinMarketcap

Göreceli Güç Endeksi ise 64 bölgesine yer alıyor. NEAR bu seviyeyi başarıyla geçer ve 200 EMA’nın üzerinde destek oluşturabilirse Temmuz 2024 zirvesi olan 6,5 doları kolayca test edebilir. Ancak bu seviyenin altında bir düşüş altcoini 3,97 doların altına itebilir. Son olarak NEAR, güncel olarak 4,89 dolardan işlem görüyor.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.