featured

FOMC sonrası altcoinler yükselişte: Piyasa yükselirken dikkat edilmesi gereken 2 kripto para

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altcoin Haberleri: ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 50 baz puanlık faiz indirimi kripto para piyasasında yatırımcı duygusunu ve piyasa eğilimlerini etkileyen önemli bir karar oldu. Ekonomistler daha makul bir seçenek olarak 25 baz puanlık bir indirim beklerken Fed’in dört yılın ardından 50 puanlık indirimi Bitcoin ve altcoinlerin yükselmesini sağladı.

Peter Schiff ve Arthur Hayes Fed’in bu kararını, ekonomik istikrarsızlaşmaya yol açacağı gerekçesiyle eleştirmesine rağmen faiz indirimi kısa sürede piyasalara olumlu yansıdı. Ancak yükselişin ardından kısa vadeli pozisyonlarda 126 milyon değerinde tasfiye yaşandı. Bunun yanında son yükselişle birlikte Korku ve Açgözlülük Endeksi 38’den nötr bölgeye 44’e yükseldi.

En iyi performans gösteren altcoinler

Faiz indirim kararından ardından Bitcoin 62 bin dolara çıkarken altcoinler yüzde 3 ile 10 yükseliş gösterdi. Ethereum yüzde 3 yükselişle 2,424 dolara ulaştı. En iyi performansı gösteren kripto paralar ise NEAR, AVAX, SUI ve TAO oldu. Bittensor (TAO) bu yazının yazıldığı sırada yüzde 16 yükselerek son yedi günde yüzde 34 büyüdü. Son bir haftadır yükseliş eğiliminde olan TAO, 350 dolar bandını aşarak 373 dolara ulaştı.

altcoin
Güncel kripto para fiyatları Kaynak: coinmarketcap

Yüzde 9’un üzerinde artan AVAX, üç haftanın en yüksek seviyesine çıkarak 25 dolardan işlem görüyor. İşlem hacmi yüzde 78 artan AVAX, 24 doların üzerinde tutunmayı başarırsa 27 doları yeniden test edebilir.

Meme coin piyasa değeri ise yüzde 6 yükseldi. En iyi performans gösteren altcoinler ise yüzde 7’lik yükselişle Pepe ve yüzde 11 yükselişle WIF token oldu. Kedi temalı meme coinlerden POPCAT, MEW sırasıyla yüzde 23 ve yüzde 27 yükseldi.

Balina hareketleri ortasında dikkatle izlenmesi gereken altcoinler: RENDER ve ADA

Faiz indirim kararının etkisiyle yükselen piyasada şartlarında RENDER ve ADA coinde artış gösterdi. Ancak artan balina faaliyetleri ile gündeme gelen Render ve Cardano dikkatle izlenmesi gereken altcoinler arasında yer alıyor.

Render, kısa süre önce zincir üstü analiz firması Santiment’ın paylaşımına göre ağustos ayında balinaların birikim yaptığı coinlerden biri oldu. 2,6 milyar dolar olan Render arzının yüzde 70’i balina hesaplarında. Altcoin güncel fiyatı son 24 saate yüzde 9 artarak 5,19 dolar seviyesinde. İşlem hacmi yüzde 25 arttı.

Teknik grafiğine bakıldığında Bollinger Bantları daralarak fiyat volatilitesinin düşük olduğunu gösteriyor. Render fiyatı 200 günlük EMA’nın altında işlem görüyor ve RSI endeksi 52 seviyesine ulaşmış durumda. Teknik grafikleri ve artan balina aktivitesi ile karışık sinyaller veren coin piyasa şartlarına göre yakından takip edilmesi gerekir.

ADA coinin geleceği belirsizliğini koruyor

ADA coin son 24 saate balina işlemlerindeki artışla dikkat çeken diğer bir altcoin oldu. IntoTheBlock verilerine göre balinalar son bir günde 19 milyar dolarlık ADA coin taşıdı. Balina işlemlerinin artması ile altcoin etrafındaki iyimserlik bir miktar yükseldi. ADA fiyatı balina hareketlerinin de etkisiyle genel piyasa hareketleri etrafında yüzde 4,60 yükseldi. İşlem hacmi aynı zaman zarfında yüzde 38 artış gösterdi.

ADA teknik grafik kaynak: Coinmarketcap

Ancak analistlerin tahminleri ADA coin için iyimser değil ve bu da altcoini dikkatle takip edilmesi gereken coinlerden biri yapıyor. ADA teknik grafiğine bakıldığında coin son üç gündür zayıf yeşil mumlar yakıyor. Fiyat mumları Ichimoku Bulutu’nun altında yer alıyor ve bu da satış baskısını yükselten bir işaret. Fiyat, 200 günlük EMA’nın altında işlem görüyor ve RSI değeri 50 seviyesinde. Ayrıca ADA coinin, Gemini kripto borsasında listelenme spekülasyonları da kripto paranın geleceğini etkileyebilir. Yeni bir listeleme haberi ile ADA 0,37 dolara ve ardından 0,40 dolara ulaşabilir.

Sonuç olarak kripto para piyasası faiz indirimi ile yükseliş eğiliminde olmasına rağmen Render ve Cardano gibi altcoinler balina hareketleri ile belirsiz bir gelecek çiziyor.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.