featured

SOL ve ADA rekabeti derinleşiyor: Hoskinson, Solana gibi rakipleri geride bırakacağını açıkladı!

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasası artan ekonomik belirsizlikle dalgalı bir seyir izlerken en büyük 10 kripto para arasında yer alan Solana ve Cardano satış baskısı altında mücadele ediyor. SOL fiyatı, 130 dolar seviyesinde tutunmaya çalışırken Cardano kurucusu Solana gibi rakipleri geride bırakacak bir teknoloji üzerinde çalıştığını duyurdu. Bunun gerçekleşmesi hâlinde ilerleyen süreçte iki altcoin arasındaki rekabet artabilir. Bununla birlikte ADA ve Sol fiyatı kritik seviyede mücadele ediyor.

Charles Hoskinson, Leios protokolünü açıkladı

X üzerinde yapılan bir anketle Cardano ağ geliştirmesi hakkında iki farklı öneri sunan McCracken’in sorusuna Cardano kurucusu Hoskinson cevap verdi. Yanıt olarak Leios protokolünün faydalarından bahseden kurucu, bu yükseltmenin işlem hacmini arttıracağını açıkladı.

Ayrıca merkeziyetsiz yapıdan taviz vermeden bunun gerçekleşeceğini açıkladı. Bu gelişme Hoskinson’a göre ADA’yı Solana’dan daha hızlı hâle getirecek. Kurucu, Leios protokolünü beş sayfalık açık kaynaklı bir makale ile açıklıyor ve işlemlerin onaylanma sürecini blok oluşturmadan ayırarak işlem hızını yükseltmeyi hedefliyor.

Bunun yanında dün 16 Eylül’de Ogmios v6.7.0 yükseltmesini duyuran ADA, 17 Eylül’de 6 milyar dolarlık işlem hacmine ulaştığını duyurdu. ADA fiyatı güncel olarak 0,33 dolardan işlem görüyor ve işlem hacmi yüzde 12 geriledi. Eylül ayının başından bu yana 0,35 doları aşamayan ADA coinin RSI endeksi 44 seviyesinde yer alıyor.

The Graph, Solana’yı destekliyor: SOL fiyatı yükselecek mi?

Güncel gelişmelere göre The Graph, Solana etkileşimini iyileştirmek için yeni araçlar ve kaynaklar tasarladığı duyurdu. Bu gelişme kapsamında Solana geliştiricileri daha etkin ve güvenilir bir şekilde zincir üstü verilerden yararlanacak. Bu gelişme DeFi projelerinin gelişimini desteklerken ayrıca DEX, NFT ve borç verme gibi elemanları da kapsayarak temel verilere hızla erişim sağlayacak.

Solana
SOL teknik grafik kaynak: coinmarketcap

Son olarak  Solana fiyatına baktığımızda son üç haftadır yatay hareket eden SOL, önemli bir geri çekilmenin ortasında bulunuyor.

Son bir aydır 145 doların altında işlem gören altcoin 122 dolar ile 140 dolar arasında hareket ediyor. RSI göstergesi 52’de nötr bölgede yer alıyor. Ancak orta vadeli fiyat tahminlerinde Solana’nın yükseleceğine dair tahminler güçleniyor.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.