featured

Meme coin trendleri değişiyor: SHIB ve DOGE fiyatında sıcak gelişmeler

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SHIB ve DOGE Haberleri: Meme coinler, genel piyasa hareketleriyle yatay bir seyir izliyor. Bitcoin’in hafta başında düşmesi ile meme coinler de kayıp yaşadı ve en iyi iki meme coin DOGE ve SHIB, yatırımcı beklentileri arasında pasif fiyat hareketleri ile popülaritesini yeni çıkan meme coinlere karşı kaybediyor. DOGE fiyatı kritik destekten düşmek üzereyken Shina Inu token yakma etkinliklerine karşı geri çekilmeyle karşı karşıya.

Analistler DOGE coin için ne bekliyor?

Elon Musk ve Trump haberlerinden en çok etkilenen meme coinlerden biri olan DOGE için yatırımcılar ve kripto uzmanları uzun vadeli beklentilere yoğunlaşmış durumda. Önümüzdeki birkaç ay için olumlu sinyaller veremeyen DOGE grafikleri, kripto paranın direnç noktalarının altında işlem gördüğünü gösteriyor. Kripto analisti Ali Martinez, yakın zamanlı paylaşımlarından birinde DOGE için önemli destek seviyesinin 0,11 dolar olduğunu fiyatın bu seviyeyi geçmeden etkileyici bir yükseliş başlatamayacağını açıklamıştı.

Kripto analisti Kaleo ise Doge için ağustos ayının başındaki tahminine gönderme yaparak meme parasının 0,085 dolar ile 0,13 dolar arasında sıkıcı bir seviyede hareket edeceğini açıklamıştı. Yıl sonuna kadar birkaç ayın dramatik bir fiyat artışından uzak olduğunu söyleyerek güncel paylaşımında bu seviyelerin DOGE biriktirmek için ideal zamanlar olduğunu hatırlattı.

Uzun vadeli DOGE fiyat tahminlerinde özellikle 2025’te Dogecoin’ın ışıldayacağını söyleyerek önemli bir yükseliş beklediğini açıkladı. 2024 başında 0,23 dolarlık seviyeden sonra devamlı alçalan bir kanalda hareket eden meme coinin bu seviyeleri geçeceğini düşünüyor.

DOGE meme coin
DOGE mum grafiği ve RSI kaynak: Coinmarketcap

DOGE coin bu yazının yazıldığı sırada son 24 saate yüzde 1,67’lik bir düşüşle 0,10 dolardan işlem görüyor. Bu seviyenin altında bir düşüş panik satışları tetikleyebilir ve 0,98 dolara düşüşe neden olabilir.

SHIB yanma oranı daha fazla artacak: Fiyat nasıl etkilenecek?

Ağustos ayının başından bu yana düşüş gösteren Shiba Inu fiyatının konsolidasyon sürecinden yıl sonuna kadar çıkacağı tahmin ediliyor. Özellikle düşen kama modelinden çıktıktan sonra bu seviyenin üzerinde kalmayı başararak dikkat çeken meme parası için analistlerin tahminleri iyimserliğini koruyor.

SHIB yakma oranları ise Shibburn hesabının beş saat önce paylaştığı verilere göre son 24 saatte toplam 33.222.587 SHIB tokenı yakıldığını gösteriyor. Toplam 7 işlemle gerçekleşen bu yakma etkinliğinin ardından yakma oranı Shibburn sitesine göre yüzde 14506.87 oranında arttı.

SHIB yanma oranı arttıkça arz oranının düşmesine rağmen token yakma etkinliğinin fiyat üzerinde etkisi olmadı. Ayrıca daha fazla SHIB tokenının yakılarak piyasadan çekileceği tahmin ediliyor. Shiba Inu finansal sorumlusu Lucie, dolaşımdaki arzı azaltmaya yönelik önerilerde bulundu.

SHIB topluluk üyeleri ise Lucie’nın yüksek arzın meme coin için önemli bir dezavantaj olduğunu fark etmesini ve buna yönelik çözümler geliştirmesini istedi. Lucie ise arzı azaltmanın tek yolunun yakma olduğunu ifade ederek milyarlarca insanın token yakma etkinliklerine katılması gerektiğini açıkladı. Bu kararın ise yalnızca topluluk desteği ile mümkün olduğunu ifade etti.

Ayrıca Lucie meme coin piyasasındaki son gelişmelere karşı destek istedi.

“Piyasa çok fazla manipüle ediliyor ve herkes kendi oyununu oynuyor. Ben hâlâ yaklaşan bir boğa piyasasına inanıyorum, ancak siyaseti gözlemlerseniz, hiçbir borsa coinleri pompalamıyor ve Elon bile Doge’u pompalayamıyor.

Yeni kripto sahipleri henüz piyasaya girmedi ve benimseme hâlâ eksik. Sadece rahatlayın, Shibarium’u destekleyin ve biz ısrarcı kalırken ve geliştiriciler inşa etmeye devam ederken sabırlı olun.”

SHIB mum grafiği ve RSI kaynak: Coinmarketcap

SHIB teknik verilerine bakıldığında ise son bir gün içinde yatay seyreden meme coin 0,00001331 dolardan işlem görüyor ve hacmi yüzde 14 düştü. RSI göstergesi ise 45 seviyesinde ve yatay seyrediyor.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.