featured

Ethereum balinaları hareketlendi: ETH fiyatında düşüş mü geliyor?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasası, Trump suikast girişiminin ardından düşmeye başladı ve ikinci en büyük kripto para olan Ethereum, son 24 saat yüzde 4,56 düşerek son bir haftanın en düşük seviyesine geriledi. Fiyatı 2,300 doların altına gerilemesi ile Ethereum balinaları son bir günde önemli satın alımların yanında transferler ile karışık bir seyir izliyor. Buna karşın kripto analistleri Ethereum fiyatının önümüzdeki süreçte daha fazla düşebileceğini ve direnç noktalarına dikkat edilmesi gerektiği görüşünde.

Balina hareketleri karışık sinyaller veriyor

Geçtiğimiz son 24 saate Ethereum balinaları, @ai_9684xtpa hesabının paylaşımına göre 10 dakika içinde 2,274 dolardan 5,615 ETH coin satın aldı. Günün erken işlem saatlerinde gerçekleşen ve güncel olarak 12.77 milyon dolara karşılık gelen bu satın alma işlemi  boğa koşusundan önce dipten alım fırsatı olarak değerlendirildi.

Buna karşın Whale Alert paylaşımlarında son 24 saatte farklı kripto borsaları arasında önemli ETH transferlerinin yapıldığı ortaya çıktı. Son transfer Binance’ye bilinmeyen bir adresten gönderilen 17.822 ETH oldu. 41 milyon dolarlık bu transferden bir süre önce 13.977 ETH coinlik farklı bir transfer Coinbase borsasına gerçekleştirildi. Bilinmeyen bir cüzdandan yapılan transferin değeri 32,783 milyon dolardı.

Aynı süre içinde Coinbase borsasına yapılan ikinci bir transfer ise 14.081 ETH coinlik işlemdi. 33,974 milyonluk bu transfer gerçekleştirdi. 15 Eylül’de ise sekiz buçuk yıl aradan sonra işlem yapan bir balina üç farklı adresten 16.636 ETH transfer ederek gündeme geldi. Balina transferleri ve satım işlemleri ETH fiyatında düşüşleri akla getirdi.

Ethereum fiyat görünümü

Ethereum fiyatı son bir günde yüzde 5’ten fazla düştü ve bu yazının yazıldığı sırada 2,291 dolardan işlem görüyor. Teknik grafiğinde Bollinger Bantları daralıyor ve bu da fiyat üzerindeki volatilitenin düştüğünü gösterir. Fiyat ağustos ayından bu yana 200 günlük EMA’nın altında işlem görüyor. RSI göstergesi ise 38’e gerileyerek aşırı satım bölgesine doğru hareket ediyor.

Ethereum
ETH teknik grafik BB ve RSI Kaynak: Coinmarketcap

Kripto para analizi Ali Martinez’in Ethereum için temel destek seviyeleri açıklayan bir paylaşımda bulundu. Buna göre ETH direnç seviyeleri 2,290 ile 2,360 arasında yer alıyor. 1,90 milyon adresin 52,30 milyon Ethereum tuttuğunu açıklayan analist, satış baskısının artması hâlinde fiyatın 1,800 dolara kadar düşebileceğini açıkladı.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.