featured

Türkiye kripto pazarı genişliyor: Coinbase Türkiye’de

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Temmuz 2024’te yasal düzenleyici önlemlerle büyümeye başlayan Türkiye’de pazarında Coinbase, KuCoin ve Gate lisanslı kripto para borsaları arasına girdi. Küresel çapta kripto pazarında 10 milyar doların üzerinde ticaret hamine sahip olan Türkiye’de yeni borsalarla birlikte toplam 76 lisanslı platform bulunuyor.

SPK kripto hizmet sağlayıcı listesini güncelledi: CoinbaseTR hizmette

Sermaye Piyasası Kurulu’nun Türkiye’de aktif faaliyette bulunan kripto platformları listesine giren Coinbase, 73 milyondan fazla kullanıcıya sahip küresel bir borsa. Henüz geçici yetkilendirme verilen borsa SPK listesine göre “Coinbase Turkey Yazılım Teknolojileri A.Ş.” şirketi altında hizmet verecek.

Güncel listelerinden göre 11.770 kripto paraya yer veren Coinbase, BtcTurk ile ilgili spekülasyonların da merkezindeydi. Henüz doğrulanmayan anlaşma spekülasyonlarına göre Coinbase, yerli kripto borsası BtcTurk’ü 3,2 milyar dolara satın almak istiyor. Bu gelişme Coinbase’nin Türkiye pazarındaki payını önemli oranda yükseltebileceği stratejik bir hamle olarak ele alınıyor.

coinbase

Coinbase dışında kısa süre önce KuCoin ve Gate’de yapılan başvurular ile lisans alan borsalardan olmuştu. Son bir haftada başvuruların hızla artması küresel hizmet sağlayıcılar arasında Türkiye’ye olan ilginin yükseldiğini gösteriyor. Ayrıca geçtiğimiz hafta 9 Ağustos’ta OKX ve Crypto, Türkiye’de hizmet sağlayıcılar arasında girmek için başvuruda bulunan şirketlerdi.

Türkiye kripto sektörüne ilgi artıyor

Coinbase ile birlikte son bir haftada yeni borsaların listeye dahil olması ilginin yükseldiğini gösterdi. Geçen ay yayınlanan Kaiko raporuna göre kripto sektöründe Türk lirasının ticaret hacmi 10 milyar doları geçiyordu. Altcoinlerin yanı sıra özellikle meme coinlere ilginin artması raporda dikkat çeken detaylardan biriydi. Meme coine olan ilginin Türk yatırımcısı arasında yüksek olması riskli ve getirili varlıkların tercih edildiğini ortaya koyuyor.

Ayrıca temmuz ayının başında yürürlüğe giren yasal düzenlemeler Coinbase, KuCoin gibi hizmet platformları için sıkı kriterler barındırsa da yatırımcıyı koruyacak tedbirler içermesi açısından önem taşıyor.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir