featured

Bitcoin’den iyi performans gösteren hafta sonu izlenmesi gereken 4 altcoin

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altcoin haberleri: Hafta içinde yaşanan geri çekilmenin ardından 60 bin dolara çıkmaya çalışan Bitcoin, toparlanma sürecinde. Haftalık olarak yüzde 2,76 düşen BTC ile birlikte piyasa değeri açısından büyük altcoinler minimal yükselişler sergiliyor. Piyasadaki bu yavaş harekete karşın daha iyi bir performans sergileyen altcoinler hafta sonu takip edilmesi gereken kripto paralar arasında yer alıyor.

TRON (TRX)

Tüm hafta kripto piyasası gerilemesine rağmen artan yükseliş trendi içinde hareket eden TRON, haftalık en düşük 0,12 dolar seviyesinden 0,1357 seviyesine yükseldi. Son bir haftada yüzde 5 yükselen ve işlem hacmi de son 24 saate yüzde 9 artan TRON sahiplerinin yüzde 94’ü mevcut fiyat üzerinden kâr etti. Altcoin için IntoTheBlock verilerine göre Vadeli İşlem Piyasası momentumu boğa sinyalini gösteriyor.

altcoin
TRON teknik grafik

Teknik grafiğine bakıldığında ise 6 Ağustos’tan bu yana ağırlıklı olarak yeşil mum yakan altcoinin fiyatı Ichimoku Bulutu’nun üzerine çıktı. Bu gösterge yükseliş trendinin devam edeceğini işaret ediyor. DMI endeksinde ise +DI, -DI’yı 9 Ağustos’ta yukarı yönlü kesmişti ve bu yükseliş eğilimini hâlen sürdürüyor. MACD indikatöründe MACD çizgisi sinyal çizgisini keserek sıfırın üzerine çıktı. Göstergeler TRX coinin yükseliş eğilimini sürdürebileceğine işaret ediyor.

Curve (CRV)

Son bir haftada en çok yükselen coinlerden olan Curve, son 7 günde yüzde 24 arttı. Gün içinde ise yüzde 2,78 yükselen altcoin 0,31 dolardan işlem görüyor. İşlem hacmi son 24 saate yüzde 15 düşüş gösterdi. Karışık sinyaller izleyen CRV, hafta içinde 0,24 seviyesinde en yüksek 0,34’e ulaştı. Ayrıca teknik göstergeler de varlığın fiyatının belirsizliğini koruduğunu işaret ediyor.

CRV teknik grafik

Teknik grafiklerde üç gün zayıf yeşil mumlar yakan CRV fiyatı Ichimoku Bulutunun içinde seyrediyor.  Bu göstergede 0,34 doları aşarsa 0,40 bölgesine ulaşabilir. MACD göstergesi ise sinyal çizgisini keserek sıfır çizgisinin üzerinde yer alıyor. Curve fiyatındaki artışın arkasında  ise geçtiğimiz hafta açıklanan ABD enflasyon verilerinin düşmesi olduğu düşünülüyor.

Pepe Unchained (PEPU)

Pepe meme coinin Katman-2 ağı üzerinde işlem gören yükseltilmiş versiyonu olan Pepe Unchained, Ethereum ağından 100 kat daha hızlı olması ile dikkat çekiyor. Hızlı ve daha düşük işlem ücretleri kısa sürede 9,341,570 dolar birikim toplayan meme coin, ön satış aşamasında hızla büyüme potansiyeli taşıyor.

Pepe Unchained Ziyaret Edin

Kendi blok zincirine sahip olduğu için ayırt edici nitelikler taşıyan proje, güçlü bir topluluk için yüksek ödüller kazanma fırsatı sunuyor. Dinamik ödül sistemi ile lansmana kadar düzenli fiyat artışı gerçekleştirecek olan Pepe Unchained projesinde 1 PEPU tokeni 0.0091265 dolardan işlem görüyor. Teknolojik altyapısı ile listelenme sonrası en iyi altcoinlerden olabilecek PEPU; ETH dışında USDT, kart ve BNB ağı üzerinden cüzdana eklenebilir.  

Litecoin (LTC) altcoini

Son bir haftanın en çok kazanan altcoinlerden biri olan LTC, yüzde 10 yükseldi. İşlem hacminde yüzde 30’luk bir geri çekilme görülmesine rağmen 24 saate yüzde 3’ün üzerinde yükselerek 67 dolardan işlem görüyor. Hafta içinde 59 dolardan yükselen altcoinin haftalık grafiğinde alçalan üçgen modeli oluştu. Fiyatların yukarı gidebileceğini gösteren bu işareti veriyor.

LTC teknik grafik

MACD indikatöründe çizginin sinyal çizgisini yukarı yönlü kesmesi yukarı yönlü bir trendi işaret ediyor. Ayrıca aktif adres sayısındaki artış ve Açık Faiz’i gösteren (IO) değeri, 24 saate yüzde 4,43 artış yatırımcı ilgisinin yükseldiğini gösteriyor. RSI endeksi ise 50 seviyesinin üzerinde yer alıyor. Litecoin hafta içinde başarılı bir seyir izlese de önümüzdeki hafta nasıl bir performans izleyeceği belirsizliğini koruyor.

Haftalık başarılı performans sergileyen dört altcoin, piyasadaki gelişmeler ile önümüzdeki hafta yakından izlenmesi gereken varlıklar arasına giriyor. Ancak yatırım yapmadan önce kendi araştırmanızı yapmanız önerilir.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir