featured

Ünlü analistten Ethereum tahmini: ETH fiyatı yüzde 30’luk bir geri çekilmenin eşiğinde

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum Haberleri: Kripto para piyasası hafta başından bu yana belirsiz bir seyir izledi ve yeni düzeltmeler ile altcoinler bir miktar kayıp yaşadı. İkinci büyük kripto para Ethereum ise son 24 saate yüzde 4’ten fazla değer kaybetti. Bir haftadır 2,500 doların üzerine tutunmaya çalışan Ethereum fiyatı 2,626 dolardan işlem görüyor. Piyasadaki düşüş eğiliminin yanında Ethereum ETF’lerinde girişler altcoin üzerinde olumlu bir etki yaratmışken ünlü analist Peter Brandt, altcoinin kritik bir geri çekilme noktasında olduğunu açıkladı.

Ethereum için endişe verici bir tablo

Son X paylaşımlarından bir tanesinde iki fiyat grafiği ile Ethereum üzerindeki beklentilerini anlatan ünlü analist Peter Brandt, kama modeline dikkat çekti. Ethereum fiyatını gösteren iki farklı zaman dilimini kapsayan grafiğinde yükselen kama modelini işaret etti.

İlk grafiği esas alarak 2.750 seviyesini test ederek kama modeli oluşturan altcoinin bu noktadan kırılma gerçekleştirdiğini açıkladı. Ancak bu modelin 4 Ağustos’ta tamamlandığını ifade etti. 4 saatlik grafikte yükselen kama formasyonunda oluşan desenin aşağı yönlü geri dönüşü göstererek trend içinde düzenli bir büyüme gerçekleştiğini ifade etti. Ardından kama modelinin aşağı yönlü kırılmaya yol açtığını açıkladı. Analist bu tespitinde yükseliş momentumundaki düşüklüğe dikkat çekti.

Beş aylık bir grafik modelinde ise ayı modeli yakalayan analist, bu kırılmanın 2,933 seviyesinde yaşandığını işaretledi. Bu modelin gerçekleşmesi hâlinde 1,645 seviyesine geri çekilme yaşanabileceğini düşünen Brandt’ın bu tahmini gerçekleşirse Ethereum fiyatında yüzde 37’lik bir düşüş anlamına geliyor.  Ayrıca Ethereum fiyatı analistin tahminlerinden önce toparlanmayı başarırsa bu formasyonun gerçekleşmeyeceği düşünülüyor.

Güncel Ethereum fiyat analizi

15 Ağustos Ethereum grafiğine bakıldığında altcoin bu yazının yazıldığı sırada 2,649 dolardan işlem görüyor. ETH işlem hacminde yüzde 6 gerileme yaşandı. MACD göstergesi sıfırın altında yer alıyor ve MACD, sinyal çizgisini yukarı yönlü kesmiş durumda.

Ethereum
Ethereum 50 ve 21 SMA

Göreceli güç endeksi 40 seviyesinde son dört gündür yatay bir seyir izliyor. 50 günlük Üssel Hareketli Ortalama kısa süreli 20 SMA’nın üzerinde yer alıyor ve ETH fiyatı hareketli ortalamanın altında kalmış durumda. Bu, aşağı yönlü trendin devam edebileceğine işaret ederken fiyat, trendin yönünü gösteren Ichimoku indikatörün altında yer alıyor.

Ethereum fiyatı üzerinde güncel gelişmelerin de etkili olması bekleniyor. Öncelikle ETF giriş ve çıkışları fiyatı kısa ve orta vadeli etkileyecektir. Ayrıca Vitalik Buterin’in popüler Kraken borsasına 534.000 dolarlık Ethereum transferi altcoin üzerindeki satış baskısını yükseltebilir. ETH ile birlikte altcoinler kırmızı bölgede işlem görürken popüler meme coinleri olimpiyat oyunlarına taşıyan Meme Games eğlenceli ve kazanç ögelerini bir araya getiriyor.

Meme paralarını kripto ekosistemine taşıyan proje: Meme Games

Resmi olimpiyat meme parası olarak tanıtılan Meme Games, sevilen meme coin karakterleri ile oynanır. Oyun içinde PEPE, DOGE gibi 5 farklı meme karakterli eşit kazanma şansı ile yarışır ve oyun sonunda MGMES tokenı kazanma imkânı yakalar. Rekabetçi yarışma stratejisi ile heyecan verici bir atmosferde yarışmacıların karşılaşmasına izin veren Meme Games, 2024 en iyi oyna-kazan kriptoları arasına girmeyi hedefler.

Meme Games’i Ziyaret Edin

Güncel verilere göre 1,078,567 dolarlık birikim topladığını açıklayan Meme Games, her yeni etapta fiyat artışına giderek değer kazanır. Dinamik bir fiyat ve ödül sistemine sahip olan projede bu MGMES tokenı, 0,00925 dolardan satışa sunulur. Ayrıca staking yapan kripto paralar arasında yer alan Meme Games, güncel verilere göre yüzde 562 yıllık ödül sunar. Yıllık getiriden ve token kazanma fırsatından yararlanmak için MGMES tokenlarını ETH veya USDT, BNB ve kart ile hemen cüzdanınıza ekleyebilirsiniz.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir