featured

Bitcoin boğaları geri çekildi: Altcoinler düşerken SUI ve LTC metrikleri iyimser

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altcoin Haberleri: Kripto paralar haftaya düşüş eğilimi ile başladı ve Bitcoin yüzde 4’ün üzerinde değer kaybederek yeniden 58 bin dolara çekildi. Hafta sonu kazançlarını kaybeden Bitcoin’in düşüşüyle altcoinler yüzde 3 ile 6 arasında bir değer kaybı yaşadı. Bu geri çekilme ile birlikte kripto para piyasasından 155 milyonluk tasfiye gerçekleşti. Toplam kripto piyasa değeri 2,05 trilyon dolara gerilerken bu yazının yazıldığı sırada Korku ve Açgözlülük Endeksi, 50 seviyesinde nötr bölgede yer alıyor.

Kripto piyasası bugün (12 Ağustos) neden düşüyor?

Geçtiğimiz haftalarda yaşanan düşüşün ardından kurumsal yatırımcının desteği ile bir miktar toparlanan Bitcoin yeniden 58 bin dolara geriledi. Kripto çıkışları ağırlıklı olarak uzun pozisyonlarda yaşandı ve Coinglass verilerine göre Bitcoin’de 41 milyonluk tasfiye gerçekleşti. Düşüşün ardında küresel piyasalarda yaşanan gelişmelerin etkili olduğu düşünülüyor.

Haftalık piyasa beklentileri dışında Donald Trump’ın adaylıktan çekileceği söylentileri ve Elon Musk ile yapılacak röportaj günün en çok beklenen gelişmelerinden oldu. Ayıca 14 Ağustos’ta yayınlanacak ABD TÜFE verileri, Fed faiz beklentileri kripto paralar üzerinde etkili olacaktır.

Özellikle TÜFE verilerinde yükseliş beklentileri ve tam aksine Fed’in artık faiz indirimine başlayacağına yönelik beklentiler, bu hafta kripto fiyatları üzerinde etkili olacak gelişmeler arasında yer alıyor. Ayrıca Japon bakasının istikrarsız politikaları yatırımcılar arasında korku duygusunu yükseltiyor.

Altcoinler düşerken SUI ve LTC metrikleri iyimser

Piyasadaki gerileme ile birlikte Ethereum, BNB, Solana ve XRP coin gibi büyük kripto paralar geri çekilme yaşadı. Ancak fiyatlar gerilemesine rağmen SUI ve LTC coin OI oranlarında yükseliş bu altcoinlerde trendin tersine dönebileceğini işaret ediyor.

Altcoin
SUT teknik grafik RSI ve MACD

Özellikle hafta sonu da yükselen Açık Faiz (OI) oranı ile dikkat çeken SUI coinin son 24 saate Açık Faiz oranı yüzde 33’ten fazla yükseldi. Aynı şekilde işlem hacminde yaşanan yüzde 45’lik artış, piyasa duyarlılığında trend değişikliği işaret ediyor ve SUI piyasasındaki düşüşün ortasında son 24 saate yüzde 5,88 yükselmiş durumda. Bu yazının yazıldığı sırada 0,94 dolardan işlem gören SUI coinin MACD çizgisi sıfırın üstüne çıkarak sinyal çizgisini kesti ve bu da yükseliş sinyalini işaret ediyor. RSI endeksi ise 64 seviyesinde aşırı alım bölgesi olan 70 yaklaşıyor.

LTC teknik grafik RSI ve MACD

Bununla birlikte Litecoin (LTC) işlem hacmi yüzde 38 artış gösterdi. Açık faiz oranı yüzde 4,21 yükselen altcoin, bu yazının yazıldığı sırada son 24 saate yüzde 2’lik bir düşüşle 60,50 dolardan işlem görüyor. MACD göstergesi negatif bölgede işlem görüyor ve sinyal çizgisi ile MACD göstergesi birbirine yaklaştı. RSI değeri 40 seviyesini üzerine çıkarak yükseliş eğilimi gösteriyor. Bu altcoin önümüzdeki muhtemel boğa koşusunda izlenmesi gereken altcoinlerden biri oluyor.

Piyasa düşerken Pepe Unchained yükselişi sürüyor

Yeni çıkan coinlerden biri olan Pepe Unchained, kısa sürede 8,286,430.35 USDT toplayarak geniş piyasa şartlarında yatırımcının ilgisini çekiyor. Pepe memesinin katman-2 versiyonu olarak ortaya çıkan meme coin, daha hızlı ve daha düşük ücretlendirme ile yenilikçi teknolojilere sahip. Meme coin piyasasına yeni bir hareket katan bu proje, Ethereum ağından 100 kat daha hızlı işlem yapma özelliğine sahiptir. 

Pepe Unchained Ziyaret Edin

Pasif getiri de sunan Pepe Uncahined, yıllık yüzde 235 pasif getiri sunuyor. Alınan tokenler hızla staking yapılarak erkenden gelir kazanmak mümkün. Ayrıca bu yazının yazıldığı sırada 1 PEPU tokenı 0.0090178 dolardan işlem görüyor. Erken alımda daha düşük fiyatlar ile cüzdana eklenebilen PEPU tokenları lansman sonrasında hızla değer kazanacak meme coinlerden biri olarak ele alınır. Özellikle yenilikçi teknolojilere sahip olan tokenı, ETH ve USDT dışında kart ile alabilir veya BNB ağı üzerinden PEPU’yu cüzdana eklemeniz mümkün.

 

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir