featured

Solana boğaları harekete geçti: ETF haberleri ile SOL fiyatında hızlı bir artış yaşanacak mı?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Solana fiyatı, benimsenme oranını arttıracak yeni gelişmelerin etkisiyle son 24 saatte yükselişe geçti. Kanada merkezli 3iQ şirketi tarafından Solana ETF başvurusunun yapılması, yatırımcılar arasında heyecan yarattı. Bu haberin etkisiyle SOL fiyatı yükselişe geçerken Solana’nın aylık aktif adres sayısı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Solana ekosisteminde son gelişmeler: Solana ETF başvuruları

Bitcoin ve Etherum ETF başvurularının ardından gündeme gelen Solana ETF’leri için ilk adım atıldı. Kanada merkezli yatırım fonu yönetim şirketi 3iQ, ilk başvuruyu yaparak altcoinin kaderini etkileyecek bir hamlede bulundu. QSOL kodu ile başlatılacak olan ETF, doğrudan SOL coine yatırım yapmaya imkân verecek.

solana

Solana Fund adıyla bilinen yerel borsa merkezinde başlatılması planlanan ETF başvurularının kabul edilmesi hâlinde Solan Fonu Toronto Menkul Kıymetler Borsası’nda işleme başlayacak. Bu gelişmeler Solana teknik grafiğinde oluşan simetrik üçgen modeli ile birlikte ilerleyen günlerde SOL fiyatında önemli bir yükselişin işareti olarak yorumlanıyor.

Solana fiyat analizi: Simetrik üçgen modeli yeni bir ralli başlatabilir mi?

Solana fiyatı, ETF başvurularının ardından yüzde 3’ün üzerinde bir yükseliş göstererek kısa sürede 137 dolara ulaştı. Ancak negatif piyasa şartları ile birlikte token kilitlerinin açılası ve likidite girişlerinin yavaşlaması gibi faktörler altcoinin fiyatını düşüşe geçirdi. SOL fiyatı bir miktar gerileme göstermesine karşın piyasadaki düşüş eğilimine bağlı olarak son 24 saate yüzde 1,70 yükselişle 134,60 dolardan işlem görüyor.

Teknik analizde üç aydır simetrik üçgen modeli içinde hareket eden Solana, yeni bir ivme kazanmaya hazır görülüyor. Bu grafik modelinde fiyat sıkışına bir alanda hareket ettiği için alıcı ve satıcılar dengede kalır ve altcoin etrafındaki gelişmelere ve piyasa hissiyatına bağlı olarak hareket etmesi beklenir.

Solana
Solana fiyat grafiği / SMA ve MACD göstergeleri Kayak: CoinMarketCap

Bununla birlikte destek seviyesinde bir ret gören SOL, dip seviyede belli bir birikim noktasında işlem görüyor ve alıcıların birikim yapmaya devam ettiğini gösteriyor. Bollinger bantları 20 SMA geniş bir aralık oluşturdu ve bu da altcoindeki volatilitenin yüksek olduğuna işaret ediyor.

SOL fiyatının direnç kazanması hâlinde 150 dolarlık direnç noktasına ulaşabilir ve bu seviyenin üzerini hedefleyebilir. Ancak ayıların baskın gelmesi hâlinde ise 120 dolar bölgesinde bir gerileme kaçınılmaz olacaktır.

Solana ETF gelişmeleri ile birlikte SOL fiyatı iyimserliğini korumayı başarırken kripto para piyasası düşüş eğilimini sürdürüyor. Bitcoin 64 bin dolardan işlem görüyor ve piyasa negatif bölgede hareket ederken yatırımcılar yeni çıkan en iyi ön satışlar ile kazanç elde ediyor.

Hızla büyüyen yeni bir proje: Pepe Unchained (PEPU)

Meme coinlere ilgi duyan yatırımcılar için yeni bir alternatif olarak piyasaya çıkan Pepe Unchained (PEPU), popüler meme coin Pepe’nin Katman-2 versiyonu olarak karşınıza çıkar. Katman-2 ağının teknolojik özelliklerini meme coin ekosistemine taşıyan ve kendi blok zincirine sahip ilk meme coin olarak tanıtılan proje; hızlı ve düşük ücretli çalışma şekline sahiptir. Böylece katman-1 ağının yüksek gas ücretlerine karşı düşük gas ücreti ile yatırımcının daha fazla kazanç elde etmesini sağlar.

Pepe Unchained Ziyaret Edin

Son olarak erken alımda düşük ücretlere sahip olunabilecek PEPU coin fiyatı, bu yazının yazıldığı sırada 0.008 dolardan alıcıya sunuluyor. Her yeni etapta fiyat artışına gidecek olan yeni token, teknolojik altyapısı ile 1000x yapacak coinler arasında ele alınıyor.

Ayrıca çok kısa bir sürede 289,390.37 dolarlık birikim toplayan meme coin projesi, Ethereum dışında USDT ve kart ile satın alınabiliyor. Ek olarak BNB ağı üzerinde de PEPU coin almak mümkün.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir