Luna

Terra Luna Classic incelemesi: Analizler uzun vadeli düşüş eğilimini mi işaret ediyor?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Terra Luna Classic [LUNC] etrafındaki iyimserlik eksikliği, 4 Haziran’daki yükseliş rallisinin düşüş yapısını uzatmak için hızla kısıtlandığını gördü. Bitcoin’in [BTC] 27 bin dolara ilerlemesinin öncülüğünde piyasanın sağlıklı kazanımları, basın zamanında LUNC için herhangi bir yukarı yönlü sonuç vermedi. Bunun yerin  satıcılar başka bir aşağı yönlü hareket için hazır görünüyor.

LUNC yükselişinin ardından ayılar hakimiyetini genişletiyor

Luna Classic’in 2023’ün başındaki boğa koşusu, LUNA spin-off’u için daha iyi şeylerin geleceğinin bir işareti olarak kabul edildi. Ancak durum tam tersi oldu. Şubat ayında 0,0002063 dolar direnç seviyesindeki fiyat reddi, LUNC’nin henüz iyileşemediği bir düşüş dalgasını başlattı.

Ayılar, Luna Classic’in tüm zamanların en düşük seviyesi olan 0,00007583 dolara düşmesiyle birden fazla destek seviyesini süpürdü. Düşük işlem hacmi ve her ralli fırsatında kâr elde etmenin bir kombinasyonu LUNC’u sıkıca kırmızıda tuttu.

Önerilen bir ağ yükseltmesinin duyurulması 4 Haziran’da yüzde 35’lik bir artışa neden oldu. Ancak fiyat 0,0001152 dolar direnç seviyesinde reddedildiği için toparlanma kısa sürdü.

LUNC
Kaynak: LUNC/USDT on Trading View

Grafik üzerindeki göstergeler satıcıların hakimiyetini vurguladı. Göreceli Güç Göstergesi (RSI) haftalarca nötr 50’nin altında kaldı. Aşırı alım bölgesine 4 Haziran’da yapılan keskin tırmanış hızla tersine dönerek LUNC’u tanıdık bölgeye geri döndürdü. On-Balance Volume (OBV) düşüşünü sürdürdü ve Moving Average Convergence Divergence (MACD) 9 Haziran ve 15 Haziran’da iki düşüş eğilimi gösterdi.

Fiyat yavaş yavaş 0,00008115 dolar destek seviyesine doğru ilerlerken ayılar destek seviyesinin altında bir seans kapanışı ile kısa vadeli kazançlarını genişletmek isteyeceklerdir. LUNC bir fiyat tabanı bulmaya çalışırken bu durum uzun vadede daha fazla kayba yol açabilir.

Kısa pozisyonlar, vadeli işlem piyasasında kaldıraç oranını artırıyor

LUNA
Kaynak: Coinglass

Coinglass’tan alınan borsa uzun/kısa oran verileri, kısa pozisyonlar uzun/kısa oranını yüzde 55,29 oranında domine ederek üstünlüğü elinde tuttuğunu ortaya koydu. Bu durum LUNC’un fiyat hareketleri üzerindeki sıkı düşüş eğiliminin altını çizdi.

Benzer şekilde istikrarsız fonlama oranı piyasa spekülatörlerinin LUNC’a karşı temkinli bir yaklaşım sergilediğini gösterdi. Yatırımcılar dikkatli olmalı ve yeni pozisyonlara girmeden önce 0,00008115 dolar destek seviyesindeki olası fiyat tepkilerini izlemelidir.

Kaynak: Coinglass

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir