Cardano blockchain ağında önemli gelişmeler yaşanıyor! ADA fiyatına etkisi ne olacak
Cardano blockchain ağında önemli gelişmeler yaşanıyor! ADA fiyatına etkisi ne olacak

Cardano blockchain ağında önemli gelişmeler yaşanıyor! ADA fiyatına etkisi ne olacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Son aylarda Cardano (ADA) blockchain ağında önemli gelişmeler yaşanırken bu gelişmeler henüz altcoin fiyatına yansımıyor. Ağın genişlemesiyle birlikte ortalama blockchain yükü de istikrarlı bir şekilde artış kaydediyor.

Özellikle, 19 Ocak’ta başlayan önceki sekiz gündeki ortalama blockchain yükü %90’ın üzerinde kaldı ve 26 Ocak’taki en son okuma %93,2 olarak tespit edildi. Bu, sistemin bu seviyedeki blockchain yüküne ilk kez ulaşmasıdır ve aynı zamanda daha da şaşırtıcı olan ölçümleri de sürdürüyor.

Cardano, 16 Ocak’ta ilk kez 90. yüzdelik dilime ulaştı ve ortalama blockchain yükündeki artış, çeşitli göstergelerde bir artışla görüldüğü gibi, ağ etkinliğini artıran akıllı sözleşme yeteneklerinin tanıtılmasıyla desteklendi.

“Blok zinciri yükü” terimi, şu anda kullanılmakta olan Cardano bloklarının kullanımıyla ilgilidir ve %100 puan blokların dolduğunu ve %0 blokların boş olduğunu gösterir. Son zamanlarda Cardano ortalama blok zinciri yükünün 22 Ocak 2022’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan %94’e ulaştı.

Ayrıca, Ocak ayında ağ yükündeki artışın, Cardano’nun ağdaki trafikte beklenen artışı karşılamak için blok boyutunu %12,5 oranında genişletme duyurusu ile aynı zamana denk geldiğini belirtmekte fayda var. Eylül ayından bu yana akıllı sözleşmelerin devreye girmesiyle önemli artış yaşandı. Bunun sonucunda da ağın güçlenmesi gerekti.

Böylece, Cardano daha ölçeklenebilir hale geliyor ve bu, ağdaki akıllı sözleşmelerin sayısıyla yansıtıldı ve ADA 1.000’e ulaşmanın eşiğinde. Akıllı sözleşme yeteneklerinin dahil edilmesi, platformun daha büyük rakibi Ethereum ile rekabet etme kapasitesini artırdı.

Cardano’nun ölçeklenebilirliği, düzeltilmiş hacim dikkate alındığında DeFi rakibinden 500 kat daha ucuz ücret ve hacim açısından bu ay Ethereum’dan daha iyi performans göstermesine olanak tanıdı.

Tüm bu olumlu gelişmelere rağmen altcoin elde edilen verilere göre, gün içinde %1,86 ve son yedi günde %22,89 düşüşle 1,04 dolar seviyesinde işlem görüyor.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin