Kripto Para Haber – Tüm kripto paralarda son günlerde korku havası var. Bugünkü yükselişin geçici olma ihtimalinden ötürü bu korkular geçmedi. Bu korkuları belki de en haklı kılan görünümlerden biri, Bitcoin grafiğindeki death cross.
Yaygın olarak izlenen iki hareketli ortalamanın çakışmasıyla oluşan death cross sinyalinin ne anlama gelebileceği ve Bitcoin fiyatının geçmişte nasıl tepki verdiği hakkında her şeye bu haberde bakıyoruz.
Death cross nedir?
Bitcoin grafiği bir “death cross” tamamlamaya sadece birkaç gün uzaklıkta. Investopedia’ya göre, “death cross, büyük bir satış potansiyelini gösteren teknik bir grafik modelidir.” Kısa vadeli hareketli ortalama (bu durumda 50 günlük MA), uzun vadeli hareketli ortalamanın (200 günlük MA) altına düştüğünde ortaya çıkar.
Sinyal, yatırımcılara varlığın büyümesinin yavaşladığını ve bir ayı eğilimi potansiyeli gösterdiğini söylüyor. Uzun vadeli fiyat çöküşü mümkün ancak Bitcoin’de işler her zaman olması gerektiği gibi gitmiyor.
Bu tür geçişler, genellikle konsolidasyon aşamalarında piyasayı karıştırmak için kullanılır. 2020 öncesinde, iki ölüm geçişi ve iki altın geçiş vardı. Ekim 2019’da kayda değer bir ölüm geçişi, sinyalin %42’lik bir yükseliş ile sonuçlanmasına neden oldu.
Gücüne rağmen, fiyat hareketi yeni en düşük seviyelere geri döndü, sadece golden cross, death cross ve ardından tekrar golden cross. Efsanevi 2016-2017 boğa koşusunun öncesinde de benzer bir görüntü vardı.
2014-2015 ayı piyasası öncesinde de bir death cross, golden cross ve death cross görülmüştü.
Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!
En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.
Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.