Bitcoin tasfiyeleri yine düşüşe damga vurdu!

Bitcoin için o gösterge ortaya çıktı: Peki ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – BTC, geçtiğimiz haftadan bu yana ciddi bir düşüş potansiyeli oluşturdu. Yaklaşık 1 haftalık çöküşün ardından veriler toplanmaya işaret ediyor. 2022 yılına iyi bir başlangıç olmaması Bitcoin’i daha da aşağıya sürükledi. Birçok dip denemesiyle eski seviyelerini hatırladı. Ancak Bitcoin bir göstergeyle şimdi ön plana çıkıyor. Peki bu gösterge ne ve olumlu etkilenecek mi? 

BTC fiyatı Ocak ayının ilk 12 gününde %10’dan fazla düzeltme yaptı. Bu yıl Bitcoin için oldukça zor bir başlangıç oldu. Teknik grafikte Bitcoin, ileride daha fazla acıya yönelebileceğimizi düşündüren Death Cross modeline yaklaşıyor. 

Death Cross, varlığın son 50 gündeki fiyatı 200 günlük hareketli ortalamasının altına düştüğünde ortaya çıkar. Golden Cross kavramının ter hareketi olarak da nitelendirilir. Bu, momentumun aşağıya doğru yöneldiğini gösteriyor. Quantum Economics’in kurucusu Mati Greenspan, Bitcoin’in bu hafta içinde benzer bir ölüm çapraz modeline yaklaştığını belirtti.

Bitcoin için Death Cross tehlikesi

Bitcoin için Death Cross tehlikesi

BTC için Death Cross göstergesi düşüş eğilimine işaret etse de, bunun üstesinden gelebilir. Daha öncesinde de bu durum pek çok kez yaşanmıştı. Bitcoin bunu fırsata çevirmişti. Ancak Bitcoin’in ölüm çaprazıyla ilgili sicili karışık. BTC, Mart 2020 ve Haziran 2021’de ölüm çaprazı risklerinin üstesinden gelmeyi başarmıştı. Sonrasında ise Golden Cross başlangıcı yapmıştı. Bununla birlikte, Kasım 2019’da Bitcoin, ölüm haçının ardından bir ay sonra daha düşük işlem görmeye başladı. Analizi gerçekleştiren Quantum Economics’in kurucusu Mati Greenspan, Blommberg’e konuyla alakalı şunları söyledi: 

“İnsanlar düşüş eğiliminde olduğunu söylüyor. Fakat BTC’ye, 2021’den önce giren herkes için iyi bir fırsat olduğunu görebiliyoruz. Aynı şekilde Death ve Golden Cross geçişleri hemen hemen iyi bir satın alma fırsatı olduğu kanıtlıyor.”

Öte yandan Kraken’de OTC opsiyon ticareti başkanı Juthica Chou da şunları ekledi: 

“Tarih gerçekten karışık. Makro zeminin bir kısmının fiyat hareketini etkilediği göz önüne alındığında sürpriz değil. Ancak son 24 saat içinde sağlıklı bir sıçrama gördük. Bana kalırsa temeller hala güçlü.”

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin