Fed sonrası kripto ve küresel piyasalarda neler oldu?

Fed sonrası kripto ve küresel piyasalarda neler oldu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünyanın gözü bugünkü Fed Başkanı’nın yapacağı konuşmadaydı. Fed Başkanı Jerome Powell, Senato Bankacılık Komitesi’nde açıklamalarda bulundu. Katıldığı toplantıda Powell, tüm dünyaya önemli mesajlar verdi. Amerika Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın açıklamaları hem küresel hem de kripto dünyası tarafından merak beklendi.

Fed Başkanı Powell, faiz artırımını masada tuttu. Enflasyonun pandemi ile beraber arttığını vurguladı. Ayrı Fed’in kripto varlıklar için hazır olduğunu dile getirdi. Öte yandan Powell, Stablecoinler’in Merkez Bankaları’nın dijital para birimleriyle birlikte olabileceğine vurgu yaptı.

Fed sonrası piyasalarda ise hareketlilik yaşandı. Özellikle de kripto tarafından hissedilir bir artış oluştu. Bitcoin, 42.500 seviyesinin üzerinden işlem görmeye başladı. Hatta bir önceki saat diliminde 43.000 dolara kadar ilerledi. Bitcoin ile beraber altcoinlerde de sıçramalar yaşandı.

BTCUSDT gtafik

Fed sonrası küresel piyasalarda pozitif ayrışma içinde

Kripto varlıklarında yaşanan pozitif ayrışma küresel piyasalarda da etkisini gösterdi. Nasdaq yüzde 1,3 puanla 15.138 üzeri bir işlemi gördü. S&P500 tarafında ise neredeyse yüzde 1’lik bir pozitif gönüm oluştu. Artışla beraber S&P500 4.700 puanın üzerine çıktı. Altının ONS tarafında ise 1.800 seviyesi tekrar görüldü. Anlık olarak 1.820 seviyesinden işlem gördü.

Altın ONS artışı gram tarafında da 800 doların üstüne çıkmasını sağladı. Brent petrol ise yüzde 4 artışla 83,87 alanına geldi. USD/TRY 13,80 ve EUR/TRY 15,70 seviyesinden işlem gördü.

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin