Polygon ağı bir blockchain oyununun saldırısı altında! MATIC fiyatı etkilendi mi?
Polygon ağı bir blockchain oyununun saldırısı altında! MATIC fiyatı etkilendi mi?

Polygon ağı bir blockchain oyununun saldırısı altında! MATIC fiyatı etkilendi mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Polygon ağı, işlem hızında ve gaz artışlarında durgunluk yaşıyor. İstenmeyen saldırının kaynağının Sunflower Farmers olduğu keşfedildi. Polygon, ağ verimliliği nedeniyle popüler hale geldi ve birçok blockchain girişimini destekliyor. MATIC son günlerde ücret artışları yaşadı. Görünüşe göre, ağ üzerine kurulu bir oyna-kazan oyunu neden oldu.

Polygon ağı neden yavaşladı?

Ethereum üzerine kurulmuş ve yüksek işlem hızlarıyla ünlü ikinci katman çözümü olan Polygon, Sunflower Farmers adlı ağ üzerine kurulu bir tarım oyunu tarafından dengesi bozuldu. Kullanıcılar, birden fazla başarısız işlemden ve işlemlerin işlenmesindeki yavaşlıktan şikayet etmek için sosyal medyaya başvurdu. Solana ve Ethereum gibi ağlar da, karmaşık bir DeFi projesi ve bir NFT düşüşü nedeniyle geçmişte benzer sorunlarla karşılaşmıştı. Ancak, bu sorunun nedeninin oyuncuların kaynak toplamaya çalıştığı basit bir oyun olması birçok kişiyi şaşırttı.

Birkaç uzman, durumu, birden çok IP’nin tek bir sunucunun bant genişliğini veya kaynaklarını hedef aldığı, DDOS saldırısıyla karşılaştırdı. Bu istenmeyen saldırının Polygon ağı üzerindeki etkisinin, Ethereum ağının dört yıl önce yaşadığı ve o sırada popülerlik kazanan bir NFT olan Cryptokitties’in neden olduğu yavaşlamadan çok daha büyük olduğuna inanılıyor. Ethereum ağı bu dönemde haftalarca yavaşladı.

Şu anda, ağ kaynaklarının kullanımındaki artışla birlikte, işlem ücretleri 0,5 dolara yükseldi. Polygon ağındaki aktif adresler de bir haftadan kısa bir sürede %60’ın üzerinde artış gösterdi. Bunların birçoğunun, bazı oyuncular tarafından oyunda kaynak toplamak için kullanılan botlar olduğuna inanılıyor. Oynamak için kazanılan oyunlarda botların kullanılması yeni bir şey değil. Axie Infinity gibi büyük oynayarak kazanılan oyun başlıkları da oyunlarındaki bot etkinliklerini belirlemekte zorlanıyor.

Bir kripto yatırım şirketi olan Nascent’in kurucu ortağı Dan Elitzer, çok düşük ücretlerle bir blockchain çalıştırmanın sürdürülebilirliğini sorgulayarak olay hakkında yorum yaptı.

“Düşük ücretli monolitik L1’lerin neden uzun vadede sürdürülebilir olmadığına dair mükemmel bir örnek. Küresel durumu ve hesaplamayı ücretsiz hale getirirseniz, insanlar o bozulana ya da fiyat onları durduracak kadar yükselene kadar yanlış şeyler yapacak. Bunun için yeterince yüksek bir TPS yok.”

Polygon fiyatı ağın yavaşlamasından etkilendi mi?

Polygon şu anda 2,06 dolardan işlem görüyor ve 14.82 milyar piyasa değerine sahip ve bu da onu 14. en büyük kripto para birimi olarak bırakıyor. Geçen hafta boyunca, MATIC %19 kadar düşerken, işlem hacimleri %49,05 gibi şaşırtıcı bir düşüş yaşadı. Aralık ayında ağ, merkezi olmayan bir uygulama olan zk-STARK adlı bir projeye bir milyar dolar yatırım yaptıklarını açıkladı. Ağ ayrıca, web 3.0 sosyal medya platformlarının oluşturulmasını teşvik etmek ve 200 milyon dolarlık bir fon başlatmak için Seven Seven Six ile işbirliği yaptı.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin