En büyük 3. Bitcoin balinası dipten devasa alım gerçekleştirdi; BTC’de son durum ne?
En büyük 3. Bitcoin balinası dipten devasa alım gerçekleştirdi; BTC’de son durum ne?

En büyük 3. Bitcoin balinası dipten devasa alım gerçekleştirdi; BTC’de son durum ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin, 2022 yılına düşük hacimle başlarken BTC fiyatı düşük seviyelerde seyretmeye devam ediyor. Bu durumu fırsat olarak gören portföyünde yüksek miktarda BTC tutan yatırımcılar ise dip seviyelerden Bitcoin biriktirmeye devam ediyorlar.

Blockchain verileri, son olarak üçüncü en büyük BTC balina adresine ortalama 46.343 dolar birim maliyetler 456 BTC eklediğini gösterdi. Görünüşe göre üçüncü en büyük bitcoin balinaları yeni yıl tatillerinden döndüler ve bu alım, 2022’nin ilk önemli işlemi olarak kayıtlara geçiyor.

Sonuç olarak Bitinfocharts’tan gelen veriler, üçüncü en büyük bitcoin adresinin 4 Ocak’ta ortalama 46.363 $ fiyatla 456 BTC eklediğini ortaya koyuyor.

2022 yılının ilk büyük Bitcoin alımı 21 milyon dolar değerinde

İşlemi gerçekleştiren balina cüzdanına bakıldığında, 5,6 milyar doların üzerinde 120.845,57 BTC’ye sahip olduğu görülüyor. İşletmenin mevcut dalgalı fiyat hareketinden tam olarak yararlandığı görülüyor. Bitcoin son 24 saatte %1,7 ve geçtiğimiz hafta %8,9 düştü, şu anda 46 bin dolar civarında işlem görüyor.

Bitcoin için diğer dikkat çekici bir detay ise  tüm pazara göre payını izleyen bir endeks olan BTC hakimiyetinin %40’ın altına düşmesiydi.

Bitcoin’de son durum

BTC fiyatı yılın ilk günü yılın ilk günü yüzde 3’ün üzerinde değer kazanımıyla 47.700 dolara kadar yükseldi. Ancak son 48 saatte satıcı ağırlıklı işlemler BTC/USDT’nin yılı ilk günü görülen kazanımları geri vermesine neden oldu.

BTC, dün yeniden 45.000 dolar bandını test ettikten sonra bu noktadan gelen tepki alımlarıyla yeniden 46.000 dolar bandına geri döndü ancak zayıf hacim şimdiye kadar ilk kripto paranın yukarı yönlü hareketini kısıtlıyor.

BTC günlük grafiğinde görülen diğer önemli bir detay ise BTC/USDT’nin bir haftadır 200 günlük hareketli ortalaması (47.995 dolar) altında seyretmesi. Son bir haftalık fiyat hareketlerine bakıldığında 200 günlük MA’nın Bitcoin için net bir direnç olarak çalıştığı görülebilir.

Kısa vadeli fiyat hareketleri incelendiğinde BTC/USDT’nin geçen ay 15 – 21 Aralık tarihleri arasında 200 günlük MA altında seyrettiği görülürken 21 Aralık’tan sonra yukarı yönlü harekete başlamasıyla 51.000 dolara kadar bir yükseliş görülmüştü.

Son durumda ise BTC’nin ortalama 45.500 dolarda desteği devam ediyor olup bu seviyenin altında gün kapanışının gelmesi, en büyük kripto paranın 40 – 42 bin dolar öncesi 44.600 dolarda bir ara destek bulmasına neden olabilir.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin