Tam bir yıl önce başlayan Ethereum 2.0 yol haritasında hangi aşamada?
Tam bir yıl önce başlayan Ethereum 2.0 yol haritasında hangi aşamada?

Tam bir yıl önce başlayan Ethereum 2.0 yol haritasında hangi aşamada?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ekosistemdeki birden fazla ekip tarafından oluşturulan konsensüs katmanının Ethereum 2.0 yükseltmeleri, “daha ​​ölçeklenebilir, daha güvenli ve daha sürdürülebilir bir Ethereum” getirmeyi vaat ediyor ve şimdi Proof-of-stake Beacon Chain’in yayına girmesinden bu yana 1 yıl geçti. Eth 2.0 ya da diğer adıyla Serenity, yüksek gas ücretleri sorununun çözülebilmesi için “saniyede 1000’lerce işlemi desteklemeyi” hedefliyor.

Ethereum 2.0’ın farklı bölümlerinden biri olan Beacon Chain, Ethereum’u stake ederek, bildirildiğine göre yıllık %10’a kadar kazanç sağlayarak, işlem doğrulama için madencileri azaltarak ve yeni bloklar ekleyerek kullanıcıların Eth 2.0 doğrulayıcısı olmalarına izin verdi.

Teku Eth 2.0 müşterisinin baş ürün sahibi Ben Edgington, “Beacon Chain’in başlangıcında, pay sahiplerinin güvenini artırmak için ağır cezaları azaltıldı. Artık hepimiz stake etme konusunda çok daha rahat olduğumuza göre, cezalar kademeli olarak ‘kripto-ekonomik olarak doğru’ değerlerine doğru artırılıyor.”

Londra hard forku Ağustos güncellemesi, işlem ücreti sistemini değiştirerek EIP-1559‘u uygulamaya başladı. Böylece, son 30 gün içinde 8,19 ETH/dk yanma oranıyla toplam 353.615,10 ETH yakıldığını gören ETH yakımı başladı. Genel beklenti, ETH arzı sınırlanırsa fiyatının büyük olasılıkla artacağı yönünde.

Beacon Chain’in doğum günü’nde Ethereum 2.0 yol haritası

Bir sonraki aşama olan The Merge için kodlama Şubat ayına kadar tamamlanırsa gelecek yıl Mayıs veya Haziran aylarında gerçekleşebilir. Bu, Beacon Zincirini ana ağ ile ‘birleştirilmesi’ anlamına geliyor. Açıklandığı üzere, PoS’a geçişin tamamlanması amaçlanıyor, “Ethereum’un iş ispatı (PoW) ağı üzerindeki geçmiş verileri, PoW’nin yerine hisse ispatı (PoS) konsensüs katmanı birleştirildiği için korunacak.”

Ethereum

Tim Beiko, “Arrow Glacier yükseltmesinin 8 Aralık 2021’de beklenen 13.773.000 blok için planlandığını” belirtti ve kullanıcıları düğümlerini yükseltmeye çağırdı. Kintsugi devnet’in bu ayın başlarında yayına girmesini bekliyor, bunun “Test, risk yönetimi ve yönetişim” tarafından takip edilecek olan “The Merge için bir sürüm adayı tasarımı uygulaması” amaçlanıyor.

Hem Beiko hem de Edgington, Ethereum geliştiricilerinin esas olarak Eth 2.0’ın son adımlarına odaklandığını söyledi:

“Proof-of-stake’e geçiş, Ethereum zincirine hemen önemli bir ekstra verim sağlamayacak, bu nedenle gas fiyatları üzerinde ölçülebilir bir etkisi olmasını beklemiyorum. Ethereum’daki ölçeklenebilirlik stratejisi, şu anda dağıtılan çeşitli projeler gibi ikinci katman çözümleri etrafında dönüyor. Birleştirme tamamlandıktan sonra, Ethereum protokolü içinde, projelerin büyük ölçüde ölçeklenmesini sağlayacak veri parçaları sağlamaya odaklanacağız.”

Obol Labs proje lideri Collin Myers, Dağıtılmış Doğrulayıcı Teknolojisini (DVT) Vitalik’in Eth 2.0 yol haritasının “en üstünde” görmekten memnun oldu ve bunu “Eth 2.0 altyapı dağıtımlarında Aktif-Aktif yedeklilik” sağlayan yeni bir altyapı olarak açıkladı ve “Uygulanan kriptografi nedeniyle doğrulayıcı anahtar hırsızlığının neredeyse imkansız hale geldiği bir ortam” önerdi:

“Birkaç ağ operatörünün kaybolmasına karşı koruma sağlayan işbirlikçi bir altyapı protokolü aracılığıyla daha dayanıklı bir Ethereum’un gerçekleştirilebileceğine inanıyoruz. DVT, bir grup ağ operatörünün birlikte tek bir doğrulayıcı olarak hareket etmesine izin vererek bunu etkinleştirebilir – bizim çok operatörlü doğrulayıcı olarak adlandırmayı sevdiğimiz bir şey.”

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!

Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin