RONIN VURGUNU LAZAROUS GROUP

625 Milyon Dolarlık Ronin vurgunu hakkında şok iddia… Tünelin diğer ucu nereye çıktı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD’li yetkililerin yeni ayrıntılarına göre, Axie Infinity Ronin Köprüsü’nden 625 milyon dolar çalan saldırganın Kuzey Kore merkezli Lazarus Group adlı hacker grubu olduğu iddia ediliyor.

FDAC yaptırım uyguladı

Yabancı Varlık Kontrol Ofisi (FDAC), Perşembe günü, Özel Olarak Belirlenmiş Vatandaşlar ve Engellenen Kişiler Listesini (SDN) güncelledi. FDAC saldırı ile alakalı bir tanımlayıcı adres ile bağlantısı bulunan hackerları ve Lazarus grubuna yaptırım uyguladı.

Ronin köprüsünden çalınan paranın izi sürüldü

Blockchain analitik firması Chainalysis’e göre, bir Ethereum adresi Ronin Köprüsü’nden çalınan fonları aldı. OFAC’ın Lazarus Group için SDN atamasında yapılan güncellemeler, 600 milyon doların üzerinde ETH ve USDC’nin çalındığı Mart ayındaki Ronin Bridge saldırısının arkasında Kuzey Koreli siber suçlu grubunun olduğunu doğruluyor.

Sky Mavis zararı üstlenmişti

23 Mart’ta Axie Infinity yaratıcısı Sky Mavis, Ronin Network’teki bir istismarın 173.600 ETH ve USDC’de 25.5 milyon dolar kaybına yol açtığını duyurdu. Soygun, kriptonun en büyüklerinden biri oldu. Bu olayın ardından Sky Mavis, Axie Infinity oyuncularına tazminat ödemeyi taahhüt etti ve yakın zamanda Binance ve diğerlerinden bu amaç için 150 milyon doların üzerinde para topladı.

invezz.com

Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin