24 mayıs bitcoin
24 Mayıs Bitcoin fiyat görünümü: Göstergeler yükseliş sinyali veriyor mu?

24 Mayıs Bitcoin fiyat görünümü: Göstergeler yükseliş sinyali veriyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

24 Mayıs Bitcoin fiyatı ile ilgili bazı teknik önemli noktalara şu şekilde değinebiliriz:

  • Bitcoin fiyatı düşüş trendine devam ediyor fakat mevcut durumda kısa dönemli olarak bir destek arayışı içinde
  • Stokastik göstergesinde bir yükseliş sapması görüldü, bu trend dönüşü için bir sinyal olabilir
  • Fibonacci göstergeleri yakında bulunan üst hedefleri gösteriyor
  • Bitcoin fiyat düşüş kanalı destek çizgisine tutunup kanal içinde hesaplanan fibonacci direnç seviyelerini test edebilir

24 Mayıs Bitcoin Teknik gösterge sinyalleri

Saatlik grafikte incelediğimiz BTCUSD grafiğinde 100 basit hareketli ortalamanın (100-SMA), daha uzun vadeli ortalama olan 200-SMA’nın altında seyrettiğini görüyoruz. Bu durum aşağı yönlü trendin devam ettiğini gösteriyor. Hareketli ortalamalar arasındaki boşluğun genişlemesi de ayrıca ayı piyasasının gücünü gösterir bir özelliğe sahiptir. Bu sinyaller bir destek kırılımının hala makul olabileceğini gösteriyor.

24 mayıs bitcoin grafigi

Bununla birlikte göreceli güç endeksi olan RSI’yı incelediğimizde, aşırı satış bölgesinde seyrettiğini fakat her an yukarı yönlü sinyal verebileceğini görüyoruz. Bu durumda Bitcoin fiyatı grafikte görülen fib 38,2 seviyesi olan kanalın orta bölümüne denk gelen 7900 dolar seviyesine geri çekilebilir hatta bu hareketin momentum kazanması durumunda 100-SMA üzerindeki fib 50 seviyesi denenebilir. 200 SMA çizgisi ise en yüksek Fib seviyesine denk gelmekte ve BTC’nin içinde bulunduğu kanalın direnç noktası olan üst bandını işaret etmektedir.

Stokastik gösterge ise fiyat daha yavaş düşerken, daha yüksek düşüş formunda görüldü. Genelde stokastikde görülen bu tür tutarsızlıklar sinyal olarak kabul edilip, trend dönüşü olabileceğine işaret eder.

Piyasa gelişmeleri

Bitcoin fiyatı, genel olarak kar satışlarından ve sektörde pozitif gelişmelerin olmamasından dolayı değer kaybetmeye devam ediyor. Her ne kadar dolar, Mayıs ayı FOMC toplantısı tutanaklarının açıklanmasının ardından diğer dolar çiftlerine göre biraz değer kaybetse de, BTC/USD, muhtemelen Fed yetkilisi Kashkari’nin daha önce yaptığı olumsuz yorumlar nedeniyle, düşüşe devam etti.

Buna ek olarak, FED kanadından gelen başka bir rapor Bitcoin’in teorik olarak 1800 dolar olması gerektiğini işaret etti. San Francisco FED’den Joost van der Burgt şunları yazdı:

… İki para birimi arasındaki döviz kuru, bir ülkenin mal ve hizmetlerinin başka bir ülkeye göre fiyatının açık bir ölçüsü olarak değerlendirilebilir. Bitcoin ‘döviz kuru oranına bakıldığında, bu belirleyici kategorisinin uygulanamaz olduğu görülmektedir – yerel Bitcoin ekonomisi, mallar ve hizmetler için yerli Bitcoin fiyatları ile uyumlu değildir.

newsbtc

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin