featured

Terra Classic token yakımı sürüyor: LUNC ve LUNA fiyatı nasıl tepki verecek?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Terra Classic ekosistemi, son bir haftadır token yakma etkinlikleri ile dolaşımdaki token arzını azaltmak için önemli bir çalışma yürütüyor. Terrafrom Labs 11. Bölüm iflasının ardından yoğunluk kazanan token yakma etkinliği, Binance tarafından da desteklenerek LUNC ve LUNA fiyatlarında bir canlanma için önemli adımlar atılmıştı. Buna karşın Terra Classic fiyatı son bir aydır dar bir aralıkta işlem görüyor ve token yakma etkinliklerinin fiyatı nasıl etkileyeceği hâlen belirsiz.

Terra token yakma etkinliği ne kadar sürecek?

Terra News paylaşım hesabına göre geçtiğimiz hafta Anchor Protocol’de 12135 numaralı teklif kabul edilmesi ile 726 milyon USTC yakıldı. Bu önemli gelişmeyle birlikte 1,8 milyon USTC topluluk havuzuna eklendi. Ayrıca Mirror Protocol’de 46 milyon USTC yakıldığını raporlayan hesap, Terra ekosistemine ait önemli oranda tokenın piyasadan çekildiğini ifade etti. LUNC tokenı açısından ise Mirror Protocol kapsamında 477 milyon LUNC token yakıldığını belirtti.

Yakma etkinliklerinin mahkeme kararının ardından verilen Terraform Labs (TFL) token yakma sürecinden bağımsız olduğunu açıklayan kanal, bu alanda yakılan tokenların henüz raporlanmadığını ifade etti. Gelecek token yakma etkinlikleri ile önemli oranda LUNC coinin piyasadan çekileceği tahmin ediliyor. Son olarak Terra News’ın belirttiğine göre token yakma etkinlikleri 31 Ekim’e kadar sürecek.

Ayrıca token yakma etkinlikleri ile staking etkinliklerinin aynı zamanda arttığını ortaya koydu. Yakma etkinliği ile dolaşımdaki arz kontrol altında tutulurken staking ile kullanıcıların tokenların kilitlenmesi arzı azaltmada etkili olacaktır. Ancak fiyat artışı için çok daha büyük miktarların yakılması gerekiyor.

LUNC ve LUNA güncel fiyat görünümü

LUNC fiyatı son bir günde minimum bir fiyat artışıyla 0,00008516 dolara kadar yükseldi. Düşük bir momentum ile hareket eden LUNC fiyatı, 200 günlük EMA’nın altında işlem görüyor. RSI endeksi ise 54’te nötr bölgede hareket ediyor.

Terra classic
LUNC 1 haftalık fiyat grafiği

LUNA fiyatı ise günlük 1,14 gerileme ile 0,38 dolara indi ve işlem hacmi yüzde 77 yükseldi. Yatırımcı ilgisinin artışıyla birlikte Coinglass verilerine göre hacim yüzde 109 artış gösterdi. LUNA fiyatı 200 EMA’nın altında işlem görüyor ve RSI aşağı yönlü hareket ederek 54 seviyesinde bulunuyor.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.