featured

SHIB ve PEPE rallisi başlıyor: Shiba Inu, SHI stablecoini ile trendi kırmaya hazırlanıyor!

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Genel piyasa hissiyatı ortasında Bitcoin ve altcoinlerden daha iyi bir performans gösteren meme coinler arasında Shiba Inu ve Pepe dikkate değer bir iyimserlikle güne başladı. Son bir buçuk aydır yatay bir seyir izledikten sonra Fed faiz indiriminin ardından piyasadaki genel iyileşme ile bir miktar toparlanan SHIB ve PEPE artan spekülasyonların ortasında güçlenmeye çalışıyor.

Özellikle hafta başından itibaren toparlanmaya başlayan SHIB coin, yöneticisi SHI stablecoini üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Buna karşın popüler meme coin PEPE, daralan üçgenden çıkmak üzere.

PEPE fiyatı yeni bir yükselişe mi hazırlanıyor?

Pepe fiyatı uzun bir süredir alçalan trendde ve daralan bir üçgen içinde hareket ediyor. 2024 Mayıs ayında tüm zamanların en yüksek seviyesini test ettikten sonra düşen bir kanalda fiyatına bir sıfır daha ekleyen meme coinin, 0.0590 dolara ulaşarak alçalan üçgen modelinden çıkması bekleniyor. Dip seviyesine yaklaşan meme coin, 0,0000090’lik üst direnç çizgisini aşarak yeni bir ralli başlatabilir. 0,0000085 desteğinin üzerinde tutunarak ekim ayında direnç noktalarından çıkabilir. Karışık izleyen Pepe metriklerine bakıldığında Açık Faiz (OI) oranı son bir günde yüzde 14 yükselirken hacim yüzde 21 geriledi.

pepe
PEPE teknik grafik EMA ve CMF Kaynak: Coinmarketcap

Ancak para akışını gösteren CMF indikatörü, 15 Eylül’den bu yana devamlı yükselerek sıfırın üzerine çıktı ve 0,18’e kadar ulaştı. Sıfırın üzerinde dalgalı bir seyir izlemesine rağmen para girişinin artması meme parasına olan talebin yükseldiğini gösterir. Ayrıca fiyatın Ichimoku Bulutu’nun içinde işlem görmesi ve 0,0000082 seviyesindeki 200 günlük EMA bölgesini aşması fiyatın iyileşmeye başladığını işaret eder. Pepe fiyatı bu aralıktan çıkmayı başarırsa ekim ayında beklenen bir ralli ile fiyatından bir sıfır silebilir. Son olarak PEPE fiyatı bu yazının yazıldığı sırada yüzde 5 artarak 0,0000089 dolardan işlem görüyor.

Shiba Inu metrikleri yükselişi destekliyor!

Son 24 saate yüzde 10 yükselen ve son bir hafta yüzde 17 artan Shiba Inu fiyatı, token yakma sürecine devam ederek arz oranını düşürmeye devam ediyor. Son iki gündür yükseliş momentumunu sürdürerek 0,000015 doların üzerine çıkmayı başaran meme coin, bu yazının yazıldığı sırada 0,000016 dolardan işlem görüyor. İşlem hacmi yüzde 129 yükselerek yatırımcı ilgisinin arttığını gösteriyor. Bu yükseliş bir süredir yatay seyreden meme parası için momentum değişikliğine işaret ediyor.

Shıbburn yanma verilerine bakıldığında son 24 saate yakma oranı yüzde 640 yükseldi. Aynı süre içinde yakılan toplam SHIB tokenı 5,555,360 dolar değerinde SHIB oldu. Bununla birlikte Katman-2 ağında 7 milyon blok işlenerek Shibarium ağ aktivitelerinde önemli bir artış yaşandığı görüldü.

Ayrıca Shiba yöneticisinin paylaştığı SHI stablecoini yatırımcı arasında heyecanı tetikledi. Lucie X hesabında kısaca yeni sonunda Shiba Inu stablecoini geleceğini paylaştı. Paylaşılan bilgilere göre şu anda geliştirme aşamasında olan SHI coini, güvenilir ve sürdürülebilir bir yatırım seçeneği olarak kullanıcı karşısına çıkacak.

 

 

 

SHIB temel metriklerine bakıldığında Açık Faiz oranının yüzde 26 yükseldiği görülürken hacim yüzde 192’lik bir artışla yatımcı ilgisinin yükseldiğini gösteriyor. Günlük mum grafiğinde fiyat, 200 günlük EMA sınırında bulunuyor ve bu seviyeyi aşar ve 0,00001672 doların üzerinde tutunmayı başarırsa yeniden 0,000029 doları test edebilir.

Shıba Inu
SHIB teknik grafik 200 EMA ve CMF Kaynak: coinmarketcap

Pepe grafiğinde olduğu gibi para akışını gösteren CMF indikatörü son iki haftadır sıfırın üstünde 0,25 seviyesinde artarak devam ediyor. Son bir haftadır yükselen fiyat artışı ile desteklenen CMF indikatörü yükselen trendin güçlendiğini göstermekte. Sonuç olarak hem PEPE coin hem de SHIB fiyatı için meme coin olarak yüksek volatiliteye sahip olduğu göz önüne alınmalıdır.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.