Ethereum fiyatı, son 5 ayın seviyesini kırdı…

Zincir üstü veriler Ethereum fiyatında iyileşme gösterebiliyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) rakamları, İşgücü İstatistikleri Bürosu tarafından açıklanacak. ABD’de yıllık üretici fiyatları enflasyonu Ekim 2022’de art arda dördüncü kez düşerek Eylül’deki %8,4’ten geçen yılın Temmuz ayından bu yana en düşük seviye olan %8’e geriledi.

Ethereum, en önemli ekonomik olay olarak kabul edilen ABD ÜFE rakamları öncesinde 1.280 dolar seviyesinin üzerine çıktı. Ethereum fiyatı, 24 saatlik 6 milyar dolarlık işlem hacmiyle 1.280 dolar. Ethereum son 24 saatte yaklaşık %4 değer kazandı. CoinMarketCap şu anda 156 milyar dolarlık canlı piyasa değeriyle ikinci sırada yer alıyor.

Dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi Ethereum (ETH), FTX çöküşünün neden olduğu piyasa sarsıntısının ortasında 1.200 dolara yükselen güçlü satış baskısı altında kaldı.

Ethereum fiyatı ve zincir üstü veriler

On-chain göstergeleri, yeni ilginç gelişmelere işaret ediyor. Geçen yıl boyunca, Ethereum köpekbalığı ve balina adresleri, arzlarının çoğunu kaybediyor. Ancak geçen ay FTX’in çökmesinden bu yana, ilginç bir trend tersine dönüşü gözlemlendi.

FTX borsasının patlamasından bu yana, 100 ila 1 milyon arasında kripto para tutan tüm Ethereum adresleri, toplam ETH arzının %1,36’sını biriktirdi. Ethereum’un toplam büyük adreslerindeki bu sıçrama, ileriye dönük bir yükseliş ivmesine işaret ediyor.

Diğer bir yükseliş göstergesi, borsalarda oturan ETH arzının geçen ay büyük ölçüde düşmesidir. Toplam ETH arzının yalnızca %12,1’i şu anda dört yılın en düşük seviyesinde olan borsalarda bulunuyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin