zilliqa hg exchange

Zilliqa destekli yeni borsa teknoloji hisselerini tokenize etmek istiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto girişimleri Zilliqa ve MaiCoin, Singapur’da geleneksel varlık sınıflarının ticaretine Blockchain teknolojisi uygulayacak merkezi bir menkul kıymet token borsası oluşturmak için bir araya geldi.

Bugün ilan edilen Hg Exchange, katılımcılara özel hisse senetlerine ve menkul kıymet tokenlerine erişim sağlayarak, token arz edenleri, alıcıları, satıcıları ve pazar yapıcıları tek bir noktada buluşturmayı amaçlıyor.

Hg, güneydoğu Asya’da geleneksel finans endüstrisini yeni ortaya çıkan kripto alanıyla birleştirmek isteyen ilk “üye ile yürüyen borsa” olduğunu iddia ediyor. Yani platformdaki herhangi bir katılımcı borsaya bağlı lisanslı finansal aracıları kullanacak.

Ayrıca, borsa, yatırımcılara hem yeni girişimlere hem de mevcut teknoloji devlerine erişim sağlamayı umduğunu söylüyor.

Hg Exchange, şu anda ortalama bir yatırımcının ulaşamayacağı Uber, Airbnb, Space X, Grab ve Didi Chuxing gibi yüksek büyüme seviyesindeki girişimlere ve on yıl boyunca [10 milyar doların üstünde olan şirketler] erişim sağlamayı öngörüyor.

Hg, 31 Ocak’ta kendi Blockchain ana ağını başlatmayı hedefleyen Zilliqa’nın, özel şirket hisselerinin ağındaki tokenizasyon sürecini kolaylaştıracağını belirtti. Ancak, mevcut hisse senetlerini tokenize etme amacında olan zaten bir emsal var. Örneğin, DX.Exchange, üçüncü bir şahıs tarafından halka açık olarak satılan hisse senetleri tarafından 1’e 1 desteklendiğini söyleyen Ethereum tokenlerini listeliyor.

Hg, kurucuların, çalışanların ve diğer hissedarların hisselerini para kazanmalarına izin vereceğini de sözlerine ekledi.

MaiCoin’in CEO’su Alex Liu ise şunları söyledi:

Özel sermaye ve diğer geleneksel varlık sınıflarını Blockchain teknolojisi ile birleştirmek“ önceden likit olmayan varlıkları likit hale getirebilir.

Zilliqa ve Maicoin girişimi Hg Exchange ilk üyeleri ile mutabakat imzaladı

Borsa çoktan ilk dört üyesine bir niyet mutabakatı imzaladı: Phillip Securities, PrimePartners, RHT Capital ve Fundnel.

Fon kurucu ortağı ve CEO’su Kelvin Lee yaptığı açıklamada, gelecekteki yatırımcıların şu andakilerden farklı varlıklar ve ürünler aramaya devam edeceğini ve devam eden dijitalleştirme ile teşvik edileceğini söyledi.

Hg, borsa ile anlaşma imzalayan herhangi bir finansal aracının Singapur Para Otoritesi (MAS) tarafından faaliyet yürütmek üzere lisanslanması gerektiğini belirtti. Borsa, ayrıca MAS’in FinTech Düzenleyici Sandbox’ına katılmak için de başvurdu. Şirket, olağan onay işleminin birkaç hafta ila birkaç ay sürebileceğini söyledi. Ayrıca, bireysel yatırımcılar borsa üyelerinden birine katılmak zorunda kalacaklar.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin