Zilliqa Blockchain dünyasını Sharding ile dönüştürmeyi hedefliyor
Zilliqa Blockchain dünyasını Sharding ile dönüştürmeyi hedefliyor

Zilliqa Blockchain dünyasını Sharding ile dönüştürmeyi hedefliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Halka açık bir Blockchain olan Zilliqa, Sharding’in teorisini eyleme geçirmeyi planlıyor. Bu, Blockchain’in büyümesi ile lineer ölçeklemeye izin veren ilk Blockchain teknolojisi. Eski bir bilgisayar mezunu ve NUS’ta araştırmacı oan Dr. Xinshu Dong tarafından kuruldu. Zilliqa Blockchain dünyasını Sharding ile dönüştürmeyi hedefliyor.

Bir Shard maksimum sayıda 600 düğüm içeren bir grup

Zilliqa, Blockchain sektöründe daha hızlı dağıtılmış bir Blockchain platformu yaratmayı amaçlayan yeni nesil Blockchain platformu. Bu Singapur Ulusal Üniversitesi (NUS) bilgi işlem fakültesi ve araştırma ekibi tarafından kurulan bir startup.

Sharding, basit bir şekilde verilerin Data-Shards adı verilen daha küçük ve daha hızlı parçalara ayrıştırılmasıyla, Blockchain’lerin ölçeklenebilirliğidir. Verilerin kolay ve yönetilebilir bir parçasıdır.  Bir Shard maksimum sayıda 600 düğüm içeren bir gruptur ve 600 düğüme yükseldiğinde, yeni bir shard oluşturur.

Zilliqa, Ethereum ile yarışıyor

Blockchain teknolojisinin başlangıcından beri ölçeklenebilirlik bir sorun oldu. Ölçeklenebilirlik sorununun özü, Blockchain’lerin kullandığı düğümdür. Bir düğüm bir işlemi doğrular ve ağı korur. Ancak, düğümdeki ağ sayısı arttığında ortaya çıkan sorun, işlemlerde mutabık kalınması zorlaşır ve bu da çözümlenmemiş uzlaşmaya yol açar.

Böylelikle, bir bloğun bir başka bloğun oluşmasını önlemesi için, Zilliqa tüm verileri, işlemlerin doğrulanmasını ve ağın güvenliğini sağlamak için payandalamayı kullanır. Zilliqa, diğer Blockchain platformlarından daha düşük bir maliyetle yüksek bir veri aktarımına sahip. Ethereum (ETH) ile yarışıyor. Zilliqa CEO’su konuya yönelik şunları söyledi:

Zilliqa’nın tasarımında, sayısal olarak yoğun bir çalışma kanıtı süreci sadece periyodik olarak gereklidir. Ana fikir birliği algoritması ise çok fazla hesaplama gerektirmez. Zilliqa’da Sharding’in, bugünün Bitcoin veya Ethereum’undan en az bir büyüklük sırasına sahip bir enerji ayak izi vardır.

Zilliqa Blockchain dünyasını Sharding ile dönüştürmeyi hedefliyor

Böylece Zilliqa, ölçeklenebilirliği geliştirerek ve bilgisayarın işin işlenmesi için ihtiyaç duyduğu gücü azaltarak kripto para dünyasını daha iyi bir hale getirmeyi amaçlıyor. Kripto paranın madenciliğine getirilen enerjiyi geliştiriyor. IBM Araştırmaları Küresel Laboratuarlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Robert Morris konuya yönelik şunları söyledi:

Blockchain, günümüzde bilgisayar kullanımındaki en yıkıcı teknolojilerden biridir ve finansal hizmetler, ticaret, sağlık ve tedarik zinciri dahil birçok sektörü etkilemektedir. Singapur Ulusal Bilgisayar Okulu ile yapılan bu işbirliği, Blockchain’de doğmuş, uygulamaya, geliştirmeye ve yeniliğe hazır bir geleceğin işgücünü hazırlamaya yardımcı olacak. Singapur’un Akıllı Finans Merkezi ve Akıllı Ulus olarak vizyonunu gerçekleştirmesi için gerekli temel beceriler bunlardır.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Ambcrypto

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin