Zhongshan şehri şartlı tahliye edilen hükümlüleri izlemek için Blockchain kullanacak
Zhongshan şehri şartlı tahliye edilen hükümlüleri izlemek için Blockchain kullanacak

Çin’in Zhongshan şehri şartlı tahliye edilen hükümlüleri izlemek için Blockchain kullanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin’in güneyindeki Zhongshan şehrinde şartlı tahliye edilen hükümlüler artık bir Blockchain ağı üzerinden takip ediliyor.

Perşembe günü bildirilen haber, yerel bir medya kaynağında yer aldı. Zhongshan adalet işleri toplum düzeltmesinin kalitesini iyileştirmek için eski mahkûmların hareketlerini izleyebilecek Blockchain‘e dayalı bir sistem başlattığını söyledi.

Teknoloji, görünüşte günlük görevleri kontrol etmek ve tamamlamak için şartlı tahliye taleplerinin sunulduğu çeşitli toplum hizmet merkezlerine dağıtıldı.

Zhongshan şartlı tahliye edilen hükümlüleri izlemek için Blockchain kullanacak

Adalet işleri birimi, her mahkûmun hareketleri hakkında güncel verileri sağlamak için Blockchain sistemini geliştirdiğini ve uygulayacağını söyledi.

Hükümlülerin verileri dağıtık bir biçimde güncellenecek. Ağa erişim sağlayan topluluk cezaevi personeli ve ilgili kanun uygulayıcı kurumlar, herhangi bir zamanda bir mahkûmun nerede olduğunu bilecek. Bu nedenle hükümlülerin arzulanan rutin dışına çıkış olursa gerekli önlemleri alınabilecek.

Adalet işleri birimi, teknolojinin hükümlülerin yasalara uyduklarından ve toplum hizmetlerini yerine getirirdiklerinden emin olunmasını sağlayacağını belirtiyor. Ayrıca, şartlı tahliyeleri fiziksel olarak takip etmek için geleneksel olarak gerekli olan insan gücü yükünü azaltabileceğini iddia etmiştir.

Zhongshan, Çin’in Guangdong eyaletinde bulunan bir şehirdir. Şehir, İnci Irmağı Deltası’nın güneyinde yer alır. Kuzeyde Guangzhou ve Foshan, güneyde Zhuhai, doğuda Jiangmen şehirleri ile komşudur.

Zhongshan uygulaması, Çin’de yasal sistemde Blockchain’in kabul edildiği en son kullanım durumudur.

Çin’de başka şehirler de Blockchain teknolojisini hızlıca benimsiyor

Çin, Blockchain konusundaki iddiasını sürdürüyor. Yerel ölçekte pek çok şehir de Blockchain konusunda birbirinden farklı uygulamalara imza atıyor.

Daha önce bildirildiği gibi Hangzhou şehrindeki bir internet mahkemesi, ortaya çıkan teknolojiyi kanıt biriktirme için yetkili bir yol olarak kabul etti.

Tüm bu gelişmelerden başka, Shenzhen şehrinin yöneticileri internet devi Tencent ile ortaklaşa gerçekleştirilen vergi kaçırmaya karşı mücadelede Blockchain teknolojisine yöneliyor.

 

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin