featured

Yüzde 38’lik rallisine rağmen GRT token’ından uzak durmak iyi bir fikir olabilir! İşte nedenleri…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki altcoin’lerden olan GRT fiyatı son üç günde yaklaşık olarak %38 oranında arttı. Ayrıca altcoin, bu yükselişin devam edebileceğine dair işaretler gösteriyor. Bu senaryo kulağa ne kadar iyimser gelse de teknik veriler, GRT satın almanın uzun vadedeki görünümü nedeniyle kötü bir fikir olacağını gösteriyor.

Göründüğünden daha fazlası var

GRT token’ına ait teknik grafiklerde hacmin bile artış göstermesiyle birlikte yükselişin devam edeceği yönünde işaretler mevcut.  Altcoin için hacim 12 Mart tarihinden 16 Mart’a kadar 37 milyondan 16 393 milyona yükseldi.

Hacimdeki bu %962 oranındaki artış, blockchain’deki yüksek bir yatırımcı faaliyetine işaret ediyor. Bu tür ani artışlar, büyük bir düzeltme veya geri çekilmenin sonunda ortaya çıkarlarsa genellikle yükselişin devam edeceği kabul edilir.

GRT

Hacimdeki son birkaç gündeki %38’lik kazanç için çok önemli olsa da, diğer teknik verilerin de gösterdiği gibi yükselişin devam etmesi pek olası değil.

Borsalardaki arz, borsalarda mevcut olan potansiyel satış tarafı baskısını değerlendirmek için kullanılabilecek bir ölçüdür. Borsalarda tutulan token sayısı artarsa bu, itici güç olduğundan sahiplerin satış yapma ihtimalinin yüksek olduğunu gösterir.

GRT için, borsalarda tutulan token sayısı Aralık 2021’den 16 Mart’a kadar 515 milyondan 681 milyona yükseldi. 166 milyon GRT token’ının merkezi kuruluşlara gönderilmesiyle %32’lik artış, bu token’ların kâr elde etmek amacıyla kullanılabileceğini ortaya koyuyor.

Yatırımcılar, borsalarda bulunan arzın tamamının bir satış baskısı olmadığını; bir kısmının teminat sağlamak için, diğerlerinin ise faiz veya daha fazlasını elde etmek için kullanılabileceğini unutmamalıdır.

Ne olursa olsun, borsalarda bu altcoin’deki artış büyük bir kırmızı bayraktır.

Ayrıca aktif mevduat verileri, satış tarafındaki baskının çok daha net bir resmini gösteriyor. Bu endeks son dört günde 3,7’den 31’e yükseldi. Bu da yatırımcıların kâr elde etmek için borsalara koştuğunu gösteriyor.

Sonuç olarak, geçen hafta gözlemlenen getiriler nedeniyle altcoin’in fiyatı oldukça cazip görünebilir. Ancak borsalardaki arz ve aktif mevduat gibi teknik veriler, satış baskısındaki kısa vadeli artışı açıkça gösteriyor.

Bu nedenle, piyasa katılımcılarının yatırım yapmadan önce dikkatli olmaları ve GRT’ye bir kez daha bakmaları gerekir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin