Yüzde 138.000 yükselen popüler altcoin büyük bir selloff ile karşı karşıya - fiyat nereye gidiyor?
Yüzde 138.000 yükselen popüler altcoin büyük bir selloff ile karşı karşıya - fiyat nereye gidiyor?

Yüzde 138.000 yükselen popüler altcoin büyük bir selloff ile karşı karşıya – fiyat nereye gidiyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yearn.finance’ın fiyatı, geçtiğimiz hafta boyunca çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan yoğun bir düşüş trendi içine girdi.

Fiyat düşüşünün arkasındaki neden

DeFi sektöründe görülen zayıflık, YFI olarak adlandırılan Yearn.finance yönetim tokenının düşüşüne kesinlikle katkıda bulundu. Ancak bu durumun YFI kurucusunun Eminence adlı bir projeyi çevreleyen tartışmalardan kaynaklandığı görülüyor.

Yearn.finance’ın yaratıcısı Andre Cronje’nin projeyle ilgili Twitter’da paylaştığı çok sayıda paylaşımın ardından, bilgili kullanıcılar token sözleşmesini buldu ve EMN tokenlarını manuel olarak basmak için DAI yatırmaya başladı.

Sözleşmedeki ölümcül bir hata nedeniyle, bir kullanıcı yatırılan tüm DAI’yi çekerek yatırımcılara hiçbir şey bırakmadı.

Bu, sözleşmenin hala geliştirilmesinin ilk aşamalarında olmasına rağmen, Yearn ve kurucusuna karşı bir miktar düşmanlık yarattı.

YFI’nin fiyatı, bu olayın gerçekleşmesinden beri düşüyor ve bir analist, önümüzdeki haftalarda ve aylarda koini 10 bin doların altına düşürecek daha da derin bir düzeltme yaşayabileceğini söylüyor.

Fiyat 20 bin doların altında

Bu yazının yazıldığı sırada, Yearn.finance şu an 17 bin 100 dolardan işlem görüyor. Düşüş yaklaşık %10’ları bulmuş durumda. Bu seviye 40 bin doların oldukça üzerine çıkan DeFi koini için bir felakete işaret ediyor.

Bu satışın yoğunluğu oldukça şiddetliydi ve FTX gibi platformlardaki sürekli takaslarda muazzam bir satış baskısı da söz konusu oldu.

Geçmişte MTA gibi diğer tokenlarda görüldüğü gibi, spot satış baskısının ve artan short pozisyonlarının bir araya gelmesi ölümcül bir kombinasyon olabiliyor ve potansiyel olarak yakın vadede daha da olumsuzluğa yol açabiliyor.

Bugün erken saatlerde, YFI’nin fiyatı, düşüşünü yavaşlatan önemli bir destek bulmadan önce 16 bin 100 dolara kadar geriledi.

Analist: YFI, 10 bin dolarlık desteği kırarsa 6 bin dolara düşebilir

Bir analist, Yearn.finance’ın daha önce aranan tokenının bundan sonra nereye yönelebileceğinden bahsederken, 10 bin doların izlenecek bir sonraki temel destek seviyesi olduğunu açıkladı. Ayrıca, bu seviyenin altındaki bir kırılmanın fiyatın 6 bin dolara düşmeye yol açacağını da belirtti.

Yearn.finance YFI

Bu tür bir düşüş meydana gelirse, tüm DeFi sektörünün büyümesini engelleyen rüzgarlar yaratabilir. Bunun, Ethereum ve diğer büyük altcoinleri de etkileyen geniş kapsamlı etkileri de söz konusu olabilir.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin