Yükselen petrol fiyatını Bitcoin takip edecek mi? Kripto kışını unutun!
Yükselen petrol fiyatını Bitcoin takip edecek mi? Kripto kışını unutun!

Yükselen petrol fiyatını Bitcoin takip edecek mi? Kripto kışını unutun!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Petrol fiyatının yükselişe geçmesi ve küresel belirsizliğin sonucunda uzmanlar kripto piyasasının yükselebileceğini tahmin ediyor. Bu fikrin ışığında “kripto kışı” ile ilgili endişelere gerek yok. Mevcut küresel belirsizlikler tahminlerde bulunmayı zorlaştırıyor ve her senaryo beraberinde sürpriz getiriyor. Aşağıda Petrol fiyatlarının oynaklığı Bitcoin fiyatıyla karşılaştıracağız.

Petrol fiyatı nereye gidiyor!

2020’nin ilk aylarında, petrol fiyatı aslında sıfırı geçerek negatif bölgeye gitmişti. Petrol fiyatlarındaki oynaklık herkesi şaşırttı. Yaşanan son olaylarla birlikte petrol fiyatı yükselişe geçti. Daha önce ise yaşanan pandeminin ardından petrol fiyatı negatif hale gelmişti. Bu durum da sürprizle karşılanmıştı. Hiç kimse savaşın çıkacağını ve diğer birçok varlık azalırken petrol fiyatlarının sürekli olarak keskin bir şekilde artmasına neden olacağını beklemiyordu.

Dolayısıyla, dünyanın durumunun ekonomik teorileri ve tahmin modellerini zayıflattığı söylenebilir. Aynı görüşü paylaşan @scottmelker (The Wolf Of All Street) şunlaşu ifadeleri kullandı:

“Dünya kötü bir durumda. Piyasalar zorlanıyor. Bununla birlikte, neler olabileceğine dair fikirlere dayalı olarak mevcut duruma çok fazla panik, sahte haber, kötü yorum ve aşırı tepki görüyorum. Hazırlanmak, güzel. Ama unutmayın! Kimse bundan sonrasını bilemez, bu yüzden sakin olun.”

O zamanlar, petrol fiyatlarının sıfıra düşeceğini kimse tahmin edememişti. Yoksa petrol fiyatlarının iki yıl sonra yeni bir zirveye ulaşabileceğini mi? Bunu öngörebilecek hiçbir tahmine dayalı analitik veya algoritma bulunmuyor.

Bitcoin‘in ortaya çıktığı temel felsefenin on yıldan fazla bir süredir var olduğunu belirtmekte fayda var. Apple kurucu ortağı Steve Wozniak, Bitcoin’in (BTC) “altının matematiksel versiyonu” olduğunu söyledi.

Uzmanlar halkın inancını altından Bitcoin’e kaydırmasına neden olacak başka bir “kara kuğu” olayının olabileceğini söylüyor. Gerçek Bitcoin sahipleri BTC’yi yalnızca fiyat nedeniyle değil, Bitcoin’in altında yatan felsefeye olan inançla da güven duyuyor.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin