Ripple bir menkul kıymet mi? SBI CEO'sundan açıklama geldi
Ripple bir menkul kıymet mi? SBI CEO'sundan açıklama geldi

Yüksek güvenlikli kripto cüzdanı geliyor: SBI Group, yeni bir kripto cüzdanı oluşturuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japon finans hizmetleri devi SBI Group, kısa süre önce piyasaya sürülen kripto para borsası  için bir dijital cüzdan geliştirmek üzere bir Blockchain güvenlik startup’ı ile ortaklık kurdu.

SBI Group, VCTRADE Borsası’nı kurdu

Danimarka merkezli bir startup olan Sepior,  Pazartesi günü yaptığı basın açıklamasında, SBI’nin “çevrimiçi içerik ve işlemlerini” güvence altına almak için VCTRADE Borsası ile entegrasyon için tescilli “threshold signature” cüzdan teknolojisini lisansladığını duyurdu.

VCTRADE, Haziran ayında Japonya’nın ilk banka destekli, devlet lisanslı kripto para birimi borsası olarak, SBI Holdings’in bağlı kuruluşu SBI Sanal Para Birimi tarafından başlatıldı. Sepior, threshold teknolojisinin çok taraflı hesaplamaya dayalı imzaları kullandığını söyledi. Ayrıca bunun bir sırrı açığa çıkarmaksızın, bir sırrın farklı taraflar arasında paylaşılmasına izin veren ve yüksek düzeyde bir cüzdan güvenliği sağlayan bir kriptografik yöntem olduğunu vurguluyor.

Sektörde yaşanan birçok hack olayı, cüzdan güvenliğinin önemli olduğunu gösteriyor

Sektörde yaşanan birçok hack olayı, cüzdan güvenliğinin önemli olduğunu gösteriyor

SBI Holdings’in temsilcisi, başkanı ve CEO’su Yoshitaka Kitao, konuya yönelik şunları söyledi:

Kapsamlı bir araştırmadan sonra, güvenlik araştırma ekibimiz çok partili hesaplamaya dayalı (MPC) threshold signature belirledi ve büyüyen SBI Sanal Para birimleri müşteri tabanımızın işlemlerini yönetmek için gereken güvenlik, performans ve ölçeklenebilirlik düzeyini sağlayacak.

2014’ten bu yana kripto hacker‘larının “büyük çoğunluğunun” zayıf bir güvenlik düzeyi nedeniyle saldırı ataklarını arttırdıklarını söyleyen Sepior, cüzdan teknolojisinin “herhangi bir aygıtın veya varlığın tüm özel anahtarlarına sahip olma ihtiyacını ortadan kaldırdığını” belirtiyor. Sektörde yaşanan birçok hack olayı bize cüzdan güvenliğinin neden bu kadar önemli olduğunu gösteriyor.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin