Son Dakika: ABD enflasyon verisi açıklandı…

Yüksek enflasyona rağmen ABD doları rekor kırdı! İşte 20 yıllık zirve…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD doları endeksi 9 Mayıs Pazartesi günü 20 yılın en yüksek seviyesine yükseldi. Artış, Federal Rezerv (Fed) artırım oranları, ABD borsa endekslerindeki satışlar ve ekonomik yavaşlama endişelerini takip ediyor.

Endeks, İngiliz sterlini, Euro, İsviçre frangı, Japon yeni, Kanada doları ve İsveç kronunu içeren altı yabancı para birimine karşı doların değerini ölçmek için kullanılıyor.

Dolar endeksi, hisse senetlerinde keskin bir satışa yol açan agresif bir Fed’den güvenli bir liman olarak lanse edilmesinden sonra Pazartesi günü taze bir zirveye ulaştı. Avrupa para birimleri, doları daha da destekleyen büyüme endişeleriyle zayıfladı.

Yılbaşından bugüne, piyasaların kendilerini ABD ve diğer büyük dünya ekonomileri arasındaki anlık politikada büyüyen bir uçurum için konumlandırdığı göründüğünden, dolardaki bu hareket %8’lik bir artışı sınırlamaktadır.

ABD faiz oranları ve küresel endişeler 

Artan enflasyon, Ukrayna’daki savaş ve Pekin ve Şanghay’daki daha sıkı karantinalar, yatırımcıların kafasını karıştırıyor. Ayrıca yatırımcılar, ABD faiz oranlarının yükseleceğine inanırken diğer ülkelere şüpheyle yaklaşıyor.

10 yıllık ABD Hazine tahvil getirisi, 5 Mayıs Perşembe günü Kasım 2018’den bu yana en yüksek seviyesi olan %3,102’ye ulaştı. ABD’de Fed’in faiz artırım hızının diğer ekonomilerdeki emsallerinden çok daha hızlı olduğu görülüyor.

Londra’daki bir Avrupa bankasından bir yatırımcı, 

“Hazine getirilerinin %3,2 seviyelerine yaklaştığı ve doların bundan yararlandığı tüm sabah tek yönlü bir yol oldu.”

Fed’in hızı, artan getiri ve yükselen ABD doları, Ukrayna ve Çin kaynaklı küresel büyüme riskine de bağlanabilir. Bu baskılar Avrupa ve Asya’da ABD’ye göre çok daha belirgindir, bu nedenle doların daha da artması beklentileri abartılı olmaz.

Döviz (FX) yatırımcıları, küresel ekonominin nereye gidebileceğini ölçmek için Euro/ABD çiftine bakıyor. Bu yatırımcılar aynı zamanda bu yıl Euro’da bir toparlanma olacağına ve bunun da doları aşağı çekeceğine dair bahse giriyorlar.

Döviz çiftlerinin hareketlerini tahmin etmek kesinlikle zordur; ancak Ukrayna’daki savaşla birlikte durum kötüleşirse, dolar yükselirken Euro’nun da düşeceği bir durum olabileceğini varsaymak mantıklı olacaktır.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin