YouTube, Ripple CTO’sunun hesabını askıya aldı!
YouTube, Ripple CTO’sunun hesabını askıya aldı!

YouTube, Ripple tarafından dava edildi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

YouTube’da trend olan XRP dolandırıcıkları, video paylaşım devini mahkemelik etti. Platformun dolandırıcılıklar konusunda harekete geçememesi sonrasında yasal yollara başvuran Ripple, eylem talebine rağmen hiçbir şey yapılmadığını iddia ediyor.

Ripple: “YouTube XRP dolandırıcılığından kâr etmeyi durdurmalı.”

YouTube’un XRP dolandırıcılığı içeren videolardaki reklam gelirlerinden kâr etmeyi durdurmasını isteyen Ripple, YouTube’a dava açtı. Birkaç gün önce açılan dava dünyanın en büyük şirketlerinden biriyle kripto para devi Ripple’ı karşı karşıya getirecek.

Kuzey Kaliforniya federal bölge mahkemesinde açılan dava, Ripple Lab ve Ripples CEO’su Brad Garlinghouse’un imzasına sahip. Kripto devi, XRP dolandırıcılıklarının YouTube portalında gösterildiğini ve şirketin kâr ettiği için bir eylemde bulunmak konusunda acele etmediğini iddia ediyor. Kripto firması, dolandırıcılıklardan bazılarının YouTube tarafından onaylanmış hesaplar üzerinden çalıştırıldığını ekledi.

YouTube’un reklam izleyicileri tarafından elde edilen gelir yoluyla dolandırıcılıklardan kâr elde etmeyi bırakması gerektiğini açıklayan Ripple, blogda şu ifadelere yer verdi:

Dünyanın dört bir yanındaki tüketicileri, YouTube, Twitter, Facebook ve daha fazlası üzerindeki tehlikeli çevrimiçi hediye dolandırıcılıklarından ve yanlış taklitlerden korumayı her zamankinden daha büyük bir ihtiyaç olarak görüyoruz.

Mahkeme belgeleri Ripple’ın imajının zarar gördüğünü yazıyor

Bu haberin yayınlandığı saatlerde YouTube henüz suçlamalara yanıt vermiş değil. Ancak federal mahkemedeki belgeler, “web sitesinde görünen XRP dolandırıcılıklarından ötürü şirketin genel imajına düzeltilemez zararlar geldiğini” yazıyor.

Mahkeme belgeleri, kripto firmasının yüz binlerce USD’ye eşdeğer “milyonlarca XRP” dolandırıldığını ekliyor.

cryptopolitan

Ripple (XRP) 10 dolara ulaşabilir mi?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin