Kasım ayında Tether liderliğindeki stabilcoin hacmi rekora yaklaştı
Kasım ayında Tether liderliğindeki stabilcoin hacmi rekora yaklaştı

Yine Tether yine spekülasyon: Stablecoin sadece dolarla desteklenmiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Stablecoin Tether, ABD doları tarafından tam olarak desteklenmediği iddiasıyla bir kez daha şüphe uyandırıyor.

Tether site açıklamasını değiştirdi

Web sitesinde yapılan yeni bir güncelleme, rezervlerinin zaman zaman ABD Doları dışındaki varlıklardan oluşabileceğini belirtiyor. Bu durum, Tether’in %100 oranında ABD Doları tarafından desteklendiğine ilişkin ilk iddialarından büyük bir sapma olduğunu gösteriyor.

Web sitesine göre:

Her para, her zaman geleneksel para ve nakit benzerlerini içeren rezervlerimizle %100 desteklenir ve zaman zaman, Tether tarafından verilen kredilerden diğer varlıklarını ve alacaklarını bağlı ortaklıkları da içerebilecek üçüncü taraflara bağlanabilir. Her bir token 1 dolar, bu nedenle 1 USDT her zaman 1 USD değerinde Tether tarafından değerlenir.

Güncellemeden önceki geçen ay, web sitesinde her Tether’in USD tarafından desteklendiği belirtildi:

Rezervlerimizde tutulan geleneksel para birimi ile her zaman bire 1 desteklenir. Yani 1 USDher zaman 1 USD’ye eşittir.

Tether, TRON ile ortaklık kurdu

Tether, rezervleri ve denetimleriyle ilgili bulanık bir şüphe geçmişine rağmen pazardaki en büyük stablecoin olmaya devam ediyor. Kısa süre önce USDT’yi TRON Blockchain’ine entegre etmek için TRON ile ortaklık kurdu.

Geçtiğimiz yıl, Freeh Sporkin ve Sullivan LLP (FSS), Tether üzerinde bir denetim yaptı ve depozito varlığının sayısının gereken tutarı çok fazla geçtiğini söyledi. Yani şirketin hesaplarındaki ABD doları değerinin o günkü dolaşımdaki tüm Tether’ın değerini aştığını söyledi. Ancak, bazıları iddiadan şüphe etti ve resmi ve bağımsız bir denetim yapılmasını istedi.

Ayrıca geçmiş tarihte, Texas Üniversitesi’nde finans profesörü olan John Griffin tarafından yayınlanan bir akademik makale, Tether’in Aralık 2017’de Bitcoin’in yükselişinde yapay fiyat desteği sağlamak için kullanıldığını öne sürüyor.

Dailyhodl

^

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin