Ünlü CEO’dan büyük iddia: “Sandığınızdan çok daha fazla şirket Bitcoin aldı!” - 2021’de sayıları artacak mı?
Ünlü CEO’dan büyük iddia: “Sandığınızdan çok daha fazla şirket Bitcoin aldı!” - 2021’de sayıları artacak mı?

Yılın ikinci çeyreği sona erdi: Bitcoin için son üç ay nasıl geçti?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2020 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 42’lik bir artış yaşayan Bitcoin fiyatı, temmuz ayına 9.140 dolarda merhaba dedi. Söz konusu artış BTC tarihinin üçüncü en iyi ikinci çeyrek performansı olarak kayıtlara geçti.

Haziran ayını geride bırakırken yılın ikinci çeyreği de kapanmış oldu. Popüler kripto para izleme şirketi Skew, bu dönemde Bitcoin performansının nasıl bir seyir izlediğine dair gözlemlerini paylaştı.

Bitcoin mart ayının ortasında %50 düşmesine rağmen yılın ikinci çeyreğinde yüzde 42’lik etkileyici bir kazanç söz konusuydu. Bu performansın ardından 11 yıllık geçmişinde BTC için yılın ikinci çeyrekleri, en iyi performansın sergilendiği dönemler olmaya devam etti. Bitcoin 2014’ten bu yana neredeyse tüm ikinci çeyrekleri kazançla kapattı. Bunun tek istisnanı yüzde 6,7’lik kayıp bildirilen 2018 senesiydi.

Yüzde 42,23’lük artışla üç ayda 6.420 dolardan 9.140 dolara yükselen Bitcoin’in bundan sonra ne yapacağı merakla bekleniyor.

Bitcoin 2020’de tüm varlıklardan daha iyi performans gösterdi

Veri analizi şirketi, yılın başından bu yana çeşitli varlıkların performansını da analiz etti. Bitcoin dışında, altın, S&P 500 endeksi, ABD doları ve ham petrol (WTI) vardı.

bitcoin, bitcoin dolar, bitcoin kaç dolar, bitcoin ne kadar, bitcoin yorum, 1 bitcoin kaç tl, bitcoin analiz, yorum, tahmin, bitcoin grafiği

WTI, COVID-19 salgını dünya çapında karantinaya neden olduğundan önemli bir düşüş eğiliminde. Bir noktada, arzı talepten önemli ölçüde yüksek olduğu için negatif bölgeye bile gitti. O zamandan beri bir miktar iyileşmeyi başarsa da halen yılın başından bu yana yüzde 35’lik kayıp bildiriyor.

S&P %4,04 düşerken USD %5,41 yükseldi. Bu yükseliş Fed’in trilyonlarca dolar para basmasından ötürü oldukça ilginç karşılanıyor. Çok sayıda ekonomist doların uzun vadede enflasyona maruz kalacağı görüşünde.

Altın güvenli liman özelliğini koruyor

Öte yandan altın, geleneksel olarak bir kriz sırasında iyi performans göstermeye meyilli güvenli bir liman varlığı olarak kabul edilirken, 2020 yılında değerini artırdı: %16,26 kazanç bildirdi.

Bununla birlikte incelenen tüm varlıklar arasında, 2020’de şimdiye kadarki en yüksek kazançlarla öne çıkan varlık Bitcoin. BTC 6 aylık %27,31 artışa işaret ediyor.

Bu arada bir Blockchain şirketi Bitcoin işlemlerini geri almanın yolunu keşfettiklerini duyurdu. Ayrıntılar buradaki haberimizde.

Bu yazı daha önce Cryptopotato’da yayımlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin