Bloomberg analizlerine göre bu önemli gösterge Bitcoin’de dibin görüldüğü nü işaret ediyor

Yıla sakin başlayan Bitcoin için bu hafta takip edilmesi gereken gelişmeler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin (BTC), 2022’nin ilk haftasına 50.000 doların altında başlıyor. Aralık ayı 47.200 dolarla – yükseliş beklentilerinin çoğunun çok altında – sona erdikten sonra, en büyük kripto para beklentileri karşılamadı çünkü yarılanma (halving) döngüsü zirvesine yaklaşamadı.

Analistler, Wall Street’in hisse senetlerinin yılı tersine yüksek bir enflasyonla bitirmesinin, enflasyonun artması ve faiz oranlarının artmasının ardından geri dönmeye başlamasıyla birlikte, 2022’nin yakında ilginç bir piyasa ortamına dönüşebileceğini söylüyor.Ancak şu ana kadar her şey sakin devam ederken BTC/USD haftalardır büyük bir sürpriz yapmadı. Cointelegraph, önümüzdeki günlerde statükoyu neyin değiştirebileceğine veya devam ettirebileceğine bir göz atıyor.

Hisse senetleri iyi bir grafik çizdi

ABD hisse senetleri söz konusu olduğunda mevcut duruma bir örnek için S&P 500 önemli bir gösterge olarak kabul edilir.

Riskli varlıklar, çok daha az iştah açıcı görünse de, endeks 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 70’e ulaştı ve yılı başarılı bir şekilde tamamladı.

Bitcoin de bunların arasındaydı ve tatil likiditesi çevresinde zirveler ve dipler şeklinde gelen tek tük göze çarpan olaylarla 50.000 doların altında kaldı.

Federal Rezerv, bu yıl iki faiz oranı artışı sinyali verdi ve piyasanın bunları özümseme yeteneği, varlık performansı için önemli bir test olarak görülüyor.

Varlık yöneticisi Capriole’nin kurucusu Charles Edwards, bu hafta bir dizi tweet’te, “Tarih, oran artış rejimlerinin başlamasının aslında 6 ay boyunca borsada güçlenmesiyle sonuçlandığını gösteriyor” dedi:

“1950’lerden bu yana 13 rejimin 10’u (%77), ilk altı ayda ortalama %5,1 ile pozitif borsa getirisine sahipti. Artık yeni bir rejimin başlangıcına yaklaşıyoruz.”

Edwards, bu tür koşullar Bitcoin için genellikle “iyi” olsa da, daha ilerideki karışıklığın, oran artışları sayesinde hisse senetlerinin uzun vadede darbe alması anlamına geleceğini söyledi.

Önemli ölçüde daha yüksek ekonomik büyüme olmadan (henüz görülmedi), Fed’in herhangi bir faiz artırım programının uzun bir piste sahip olması pek olası değil” şeklinde yorumuna devam etti. Bitcoin hakkındaki yorumu ise şu şekilde oldu:

“Bitcoin bu dönemde hem borsa oynaklığının bir etkisi hem de keskin Fed rota düzeltmelerinden dolayı volatil olacak.”

12 Ocak’ta açıklanacak olan enflasyon rakamları, Aralık ayı için en son ABD tüketici fiyat endeksi (TÜFE) verileri için planlanmasıyla birlikte, önümüzdeki hafta tekrar radarda olacak.

Chart

40.000 dolar destek katında kalıyor

Bitcoin spot fiyat hareketi, son zamanlarda, yatay devam etmesiyle ilginç ipuçları veriyor olabilir. Boğalar ve ayılar arasındaki mücadele aslında sosyal medyada bulunan söylemin ötesinde piyasalarda biraz ezici oldu – hacimler zayıf, bireysel yatırımcıdan gelen ilgi düşük ve büyük oyuncular yakınlardaki satış seviyelerini korumaya devam ediyor.

Popüler tüccar ve analist TechDev, Pazar günü Cointelegraph yazarı Michael van de Poppe tarafından izlenmesi gereken seviyelere yanıt vererek 48.000 doların “küçük bir engel” olduğunu kabul etti.

Olumsuz tarafı, Van de Poppe, 40.000 ila 42.000 $ arasında bir alana baktığını ve bunun üzerinde bir işlemlerin “birikim”e tekabül ettiğini söyledi.

Bununla birlikte Bitcoin’in, en beklenmedik anda en güçlü trendi bile alt üst etme alışkanlığına sahip olduğu biliniyor.

Başka bir analist Pentoshi için, 60.000 doların çok altındaki seviyelerde kutlama yapmak için erken:

“Düşüş trendinde uzun mantıklı alanlar yapacağım. 58-60k geri kazanılana kadar makro düşüş eğiliminde olacağım. Ve yerel bölgelerde yükseliş var.”

Pentoshi ve diğerleri, altcoin gücü temelinde Ether’de (ETH) bir pivot seviyesine vurgu yaptılar ve böylece Bitcoin’e düşük performansla “riskten kurtulma” için uygun bir yol sağladılar.

TradingView’den alınan verilere göre, bu güç, Bitcoin’in Mayıs ayından bu yana ilk kez %40’ın altına düşen piyasa değeri hakimiyetini işaret ediyor.

Chart

Blockchain ölçümler “sürdürülebilir fiyat trendini” öngörüyor

Zayıf fiyat hareketinde bir umut ışığı arayanlar için Blockchain verileri yardımcı olabilir.

Piyasa geçen ayki ani düzeltmeden ne kadar uzaklaşırsa, Bitcoin tarihsel trendlere dayalı bir yatırım oyunu olarak o kadar cazip görünür.

Capriole direktörü Ryan McCoy, 31 Aralık’ta yayınladığı en son haber bülteninde, yatırımcı satış alışkanlıklarındaki değişen dalganın, önceki düzeltmelerin sonraki aşamalarıyla uyumlu olduğunu vurguladı.

Özellikle son zamanlarda harcanan kripto paralardan, özellikle de son 155 gün içinde hareket edenlerden elde edilen kazanç veya kayıpların boyutunu gösteren, Blockchain analitik firması Glassnode’un Kısa Vadeli Sahip harcanan kâr çıktı oranı (SOPR) özellikle ilgi çekici gözüküyor.

Şu anda 1’in altında bir medyan puana sahip olan SOPR, zararda harcanan paraların sayıca azaldığını gösteriyor.

McCoy, “Tipik olarak, bu metrik dipte başlayıp daha sonra yükselmeye başladığında, daha sürdürülebilir bir fiyat eğilimi başladı” dedi.

“30 günlük medyan hala 1’in altında (taşınan coinlerin ortalama fiyatının satın alındıkları fiyattan daha düşük olduğu anlamına geliyor), ancak önemli bir düzeltici olaydan sonra bunun gibi yaşam belirtileri, muhtemelen mevcut düzeltmenin son aşamalarında olduğumuzu gösteriyor.”

Chart

Cointelegraph, konu BTC olduğunda, mülk sahiplerinin alışkanlıkları hakkında kapsamlı bir rapor yayınladı ve uzun vadeli yatırımcılar, satmama konusundaki inançlarında sabırlı kalmaya devam ediyor.

McCoy, “Kasım ayından bu yana %38 düşüşe rağmen, Uzun Vadeli Sahipler Bitcoin’i elmas olarak kullanmaya devam ediyor” diye özetledi.

Temel bilgiler neredeyse hiç bu kadar iyi olmamıştı

Pozitifliği sürdüren ağ temelleri, başka bir temel Bitcoin piyasası katılımcıları grubunun güçlü inancının altını çiziyor.

Madenciler, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.000 doları görmelerine rağmen, kripto paralarını satmıyor, biriktiriyor.

Aynı zamanda, ağ hash oranı tüm zamanların en yüksek seviyelerinde, bunlar en son Çin yasağının aylarca süren göçü tetiklemesinden önce Mart ve Nisan aylarında görüldü.

Eski “fiyat hash oranını takip eder” sözü doğru kalırsa, madencilerin Bitcoin’in uzun vadeli kârlılığına olan inancı, piyasanın nereye gittiğine dair önemli bir gösterge sağlar.

Chart

MiningPoolStats’ın tahminlerine göre hash oranı şu anda saniyede 190 exahash’in (EH/s) üzerinde.

Bu arada, bu haftanın ilerleyen saatlerinde Bitcoin ağ zorluğu yaklaşık %2,4 artacak.

Chart

Bu, mevcut madencilik ortamının rekabet gücünü yansıtıyor ve Blockchain verilerine göre, Çin öncesi zirveden bu yana ilk kez zorluk kısa sürede tekrar 25 trilyonla başa çıkmalı.

Her artışla birlikte zorluk, ağ güvenliğini güçlendirerek daha da sağlam bir ekosistem oluşturuyor.

Bu sefer “aşırı korku” ne kadar sürdürülebilir?

Bitcoin duyarlılığı, 2022’ye ciddi endişelerle başladı, Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi “aşırı korku” düzeyine işaret ediyor.

Yatırımcı duyguları, mevcut aralıktaki daha küçük fiyat hareketlerine karşı oldukça hassas hale geldi.

Korku ve Açgözlülük bunu yansıtıyor ve fiyat hareketinin çok az değişiklik sunmasına rağmen hafta sonundan bu yana 8 puan yükseldi. Bugün endeks, 29 seviyesiyle korku bölgesinde kalmaya devam ediyor.

Chart

Blockchain analitik kaynağı Ecoinometrics tarafından belirtildiği gibi, bu arada, bu tür bir duygu tarihsel olarak uzun süredir geçerliliğini yitirdi.

Ecoinometrics endeksi ve BTC/USD’yi derleyen bir grafiğin yanında şu yorumu yaptı:

“Bitcoin aşırı korku içinde geri döndü. Tarihsel olarak bu, 30 günde sınırlı bir olumsuzluk olduğu anlamına geliyor.”

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin