Yıl sonu, 2025 ve 2030 Bitcoin tahminleri
Yıl sonu, 2025 ve 2030 Bitcoin tahminleri

Uzman isimler yanıtladı: Yıl sonunda Bitcoin ne kadar olacak? 2025 ve 2030 BTC tahminleri de geldi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 40.000 doların altına düşen Bitcoin haftalık bazda düşüşle kapandı. Kripto para birimi geçtiğimiz hafta düşük volatilite yaşadı, ancak aylık kapanış yaklaştıkça daha fazla hareket görebiliriz.

Bu haberin yazıldığı sırada Bitcoin son 24 saatte %2 kayıpla 38.900 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin BTC BTCUSD

Kısa vadede, piyasa katılımcıları daha aşağı yönlü fiyat hareketi bekledikleri için piyasa hissiyatı düşüşe geçiyor gibi görünüyor. Karşıt uzun vadeli eğilimler ve piyasa katılımcıları BTC’nin gelecekteki performansı konusunda daha iyimser görünüyor.

“Bitcoin yıl sonuna kadar 65.000 doları bulabilir”

Finder tarafından yakın zamanda yürütülen bir ankette, 35 sektör uzmanına yıl sonuna kadar Bitcoin için fiyat beklentileri soruldu. Sonuç ilginçti. Uzmanlar, BTC’nin yıl sonuna kadar 65.000 dolara ulaşmasını bekliyor.

Ek olarak uzmanlar, BTC fiyatının 2025 yılına kadar 179.000 $’a ve 2030 yılına kadar 400.000 $’ın üzerine çıkarak on yıllık yükselişini sürdürmesini bekliyor. Aşağıda görüldüğü gibi, kripto para birimi için uzun vadeli beklentiler yeşil renkte kalıyor.

Bitcoin BTC BTCUSD

Find tarafından belirtildiği gibi, panel BTC fiyatına ilişkin kısa vadeli görüşlerini değiştirdi. Aynı anket Ocak ayında yapıldı ve uzmanlar, Bitcoin’in 2022’nin sonunda 75.000 dolar civarında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşacağını tahmin etmişti.

Uzmanların BTC’nin kısa vadeli performansı hakkında farklı görüşleri var. İki uzman, Bitcoin’in 2022’nin tamamı boyunca bu fiyatlarda kalabileceğine inanıyor.

Beklentileri karşılayacak mı?

Bu anlamda, Bitcoin 30.000 ila 50.000 dolar arasında sıkışıp kalabilir ve beklentileri boşa çıkarabilir. Boğalar yeni zirveler veya en azından 60.000 dolara dönüş bekliyor, ayılar ise 30.000 doların altına düşüşü hedefliyor.

BTC, çoğunluğun istediğinin tersi yönde hareket etme eğiliminde olabiliyor. Daha karamsar uzmanlardan biri olan Swinburne Teknoloji Üniversitesi FinTech Öğretim Görevlisi Dimitrios Salampasis, BTC’nin fiyatının kısa vadede enerji tüketimi anlatısından olumsuz etkilenebileceğine inanıyor.

Salampas şöyle diyor:

“Madenciliğin çevresel etkisi hakkındaki tartışmalar, Bitcoin’in kıtlığına ve bir değer deposu olarak artan fiyatlara ek olarak katkıda bulunabilecek kripto madenciliği faaliyetlerinin yasaklanmasına yol açabilir. Son olarak, Bitcoin, itibari para dalgalanmalarına karşı bir koruma olarak kullanılabilir.”

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin