Bitcoin ve kripto paralar Amerika’nın baskısına yenik düşüyor mu?

Yeşil bir piyasaya günaydın: BTC yeniden yeşiller içinde!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bir bant aralığında sıkışıp kalan Bitcoin, yeniden yönünü yukarı yönlü çevirdi. Belirsizlik her safada yukarı ve aşağı yönlü gidişlere neden oluyor. Genel grafiğe baktığımızda hangi saat dilimi olursa olsun mumların fitil bıraktığını görüyoruz. Bu hem aşağı hem yukarı şekilde gerçekleşiyor. Bugün ise BTC yeşil bir piyasaya “merhaba” dedi. 

Daha geniş kripto para piyasası bugün bir kez daha %5’lik sağlam bir toparlanma sergiliyor. Sürpriz bir hareketle, Bitcoin (BTC) %7 geri dönerek 41.500$ seviyelerine tırmandı. Son zamanlardaki geri dönüş, piyasadaki birkaç haftadır yaşanan güçlü oynaklığın ardından geldi.

Görünüşe göre piyasa, Biden yönetiminden gelecek olan yürütme emrini şimdiden onaylıyor. Bitcoin ve kripto piyasasının tamamı, devam eden Rusya-Ukrayna savaş krizinden kaynaklanan mevcut jeopolitik durum göz önüne alındığında çok önemli bir rol oynayabilir.

Öte yandan son zamanlarda, emtia fiyatları yükselişte. Bu alanda altın, gümüş ve nikel gibi emtialar ön plana çıkıyor. Bitcoin ve hisse senedi gibi risk varlıkları büyük düşüşlere tanık oldu. Bununla birlikte, zincir içi veri sağlayıcısı Santiment’e göre, kripto tartışmaları hız kazanıyor.

BTC ve altcoinler hareketli

Kripto piyasaları, haftanın ortasında güçlü bir performans sergilemek istiyor. Ortalama yüzde 5’in üstünde bir ilerleme mevcut. Genel market değeri ise %6,5 artarak 1,8 trilyon dolarda. BTC, 41.000 doların üstünde kalarak mevcut kayıpları geri almak istiyor. 

DBS Holdings Group Ltd. İcra Kurulu Başkanı Piyush Gupta, 9 Mart Çarşamba günü yayınladığı son raporunda, Bitcoin gibi özel kripto para birimlerinin anlamlı bir değer deposu olarak ortaya çıktığını belirtti. Gupta yayınladığı raporda şunları ekledi:

“Düzenleyiciler ve politikacılar, para politikası ve ekonomik yönetim araçlarının kontrolünden vazgeçmeye isteksiz olacaklar. Bu nedenle özel paranın büyümesine izin verme konusunda çok ihtiyatlı olacaklar. Bunu söyledikten sonra, özel paranın (kripto), bugün altının olduğu gibi anlamlı bir değer deposu olarak büyümeye devam edeceğini düşünüyorum.”

Altcoin alanındaki geri dönüş, Bitcoin’e oldukça benzer. Ethereum (ETH) %6 arttı ve şu anda 325 milyar dolarlık piyasa değeri ile 2.710 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

İlk 10 içinde en dikkat çeken ise LUNA oldu. Terra’nın LUNA’sı, %18’lik sağlam bir kazançla altcoin piyasası rallisine liderlik ediyor. Anlık olarak, LUNA 94$ civarından işlem görüyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin