Sikke
Sikke

Yerli ICO Sikke, ödül olarak 3 Milyon SKK Token dağıtacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yerli proje Sikke ICO’ya açılıyor, token satışları 4 Nisanda başlayacak ve proje, Air Drop’da 3 Milyon Token dağıtılacağını duyurdu.

Yerli kripto para: Sikke

Blockchain teknolojisi  ve kripto paralar son zamanlarda seri bir şekilde hayatımıza girmeye devam ediyor.  Her gün bir çok ICO karşımıza çıkıyor. Bunlardan bir tanesi ise yerli kripto para projesi olan sikke coin. Bu makalede sizlere yerli kripto para sikke coinden bahsedeceğiz.

Sikke (SKK), SHA-256 şifreleme ve RowBlockChain teknolojisini kullanan tokendir. Türkiye’den çıkma bir kripto para olan Sikke’nin geliştiricilerinin bu ismi vermesindeki neden, geçmişte kullanılan sikkenin  dijital ortama uyarlanarak eski ruhun tekrardan gün yüzüne çıkarılmak istenmesidir. Sikke’nin şu anda yalnızca Airdrop etkinliği bulunuyor, ICO satışlarının 4 periyot şeklinde, Nisan ayında yapılması planlanıyor.

Sikke nedir?

Projenin tokeni Türk kripto para uzmanları tarafından geliştirilen güçlü ve esnek yapıya sahip olan, aynı zamanda hızlı transfere olanak tanıyan RowBlockChain(Row Blok zinciri)‘i ve SHA-256 algoritmasını kullanan tokendir. Sikke’nin bilindiği üzere çıkışı bir zamanlar Anadolu’nın batı topraklarında varlığını gösteren Lidyalılardır. Bu zamanların tarihi duygusuyla hareket eden Sikke Platformu çıkardıkları kripto paraya Sikke adını vermeyi uygun bulmuşlardır.

Toplamda üretilmesi planlanan token sayısı 100 milyondur ve bu token sayısının %45’inin piyasaya arz edileceği bilinmektedir. 2018 yılında dolaşımdaki tokenin 13 milyon olması beklenmekte ve bununla yatırımcıların daha fazla kazanç sağlaması hedeflenmektedir.

Double-spend problemi mevcut blok zinciri ve şifreleme teknolojisiyle birlikte aşılmıştır. Gelişmiş doğrulama yöntemi sayesinde yetkilendirilmemiş ve geçersiz işlemlerin yapılmasının önüne geçilmiştir.

ICO gerçekleştikten sonra borsa fiyatının 1 TL’ye eş değer olması amaçlanıyor. Borsadaki ani değişikliklerden ve volaliteden etkilenmeden 1 SKK’nin değerinin 1 TL civarında olması istenmektedir.

Sikke’nin (SKK) ve platformun öne çıkan özellikleri

Dünya genelinde SKK tokenini kullanarak gönderim ve alım işlemlerinizi bir saniyenin altında gerçekleştirebilirsiniz. Kullanıcı güvenliğinin ve alışveriş emniyetinin sağlanması adına sistem %100 konsensüse ihtiyaç duymaktadır. Yani işlemin onaylanması %100 oy birliğini gerektirir. Gizlilik esaslı hareket eden platformda işlemleriniz başkalarınca takip edilemez, yapılan işlem tersine döndürülemez ve işlem üzerinde değişiklik yapılamaz. Whitepaper üzerinden Sikke’nin tüm teknik detaylarına ulaşabilirsiniz.

Sikke kesesi nedir?

Platform üzerinde cüzdan yerine başka bir kavram mevcut: Kese. Sikkelerinizi saklayabileceğiniz yerler kese olarak geçiyor ve güvenlik maksadıyla keselerinizi açık veya kapalı konumda tutabiliyorsunuz. Ayrıca açık/kapalılığın yanı sıra sıcak depolama ve soğuk depolama alanlarını tercih etmeniz mümkün hale gelebiliyor. Yani yüksek miktardaki sikkelerinizi saklamak için çevrimdışı, internet erişimi olmayan yöntemleri tercih edebilirsiniz. Sikkeleri güvende tutmakla birlikte birden fazla kese oluşturulabilir ve isimlendirilebilir.

Kese türleri neler?

Standart – Sikke eklenebilen ve alınabilen cüzdandır.

Kumbara – Sikke biriktermeyi sağlamak amacıyla kullanılabilir.

Sebil – Yalnızca harcama yapılmak için kullanılabilen cüzdandır.

Ortak – Birden fazla kullanıcının yönetebildiği cüzdandır.

Akıllı – Cüzdandan para çekme ve yatırma işlemlerinin akıllı sözleşmelere bağlandığı ve bu sözleşmeye göre hizmet veren cüzdan türüdür.

Cüzdan güvenliği nasıl sağlanıyor?

Platform kullanıcı güvenliğini ön planda tutuyor ve cüzdan türlerinin yanı sıra farklı güvenlik araçları da sunuyor.

Sıcak/soğuk depolama (Hot/Cold Storage),

Aktif/pasif depolama (Cüzdanı açık veya kapalı konumda tutma),

Günlük ve saatlik çekim limiti belirleme,

Maksimum işlem sınırı (Tek bir işlemde en fazla gönderimi belirleme),

Bildirim alma (Tüm cüzdan hareketleri için anlık bildirim alma).

Cüzdan PublicKey: Sikke PublicKey (Ortak Anahtar), belirli bir formülle SikkeRoot tarafından ortaya çıkarılır.

RowBlockchain nedir? BlockChain vs RowBlockChain

RBC (RowBlockChain), standart blok zinciri teknolojisinin olumlu yönlerinin alıp Sikke tarafından geliştirilen yeni bir zincirdir. Uçtan uca yapılan işlemler için kullanılan blok boyutları 1KB’nin altındadır. Bu değer boyutu 1MB – 8MB olan standart blok zinciri ile kıyaslandığında çok çok düşüktür. RBC’nin daha düşük boyuta sahip olmasının nedeni ise yeni bir blok oluştururken önceki bloğun verisinin yenisine eklenmemesidir. Eğer Bitcoin RBC teknolojisini tercih etseydi 150GB olan blok zinciri boyutu yalnızca 150MB olacaktı.

Bloklar belirli bir algoritma yöntemiyle eklenir ve SikkeRoot tarafından kontrol sağlanır.

İşlem yapılırken blok verileri SHA256 ile şifrelenir, SikkeRoot’a yollanır ve onayın ardından RowBlockDatabase’e eklenir.

Hash için zorluk değerlerine ihtiyaç duyulmaz, yalnızca SHA-256 şifrelemesi yapılır, işlemlerin anında onaylanması sağlanır.

Güvenliğin sağlanması adına SikkeRoot hatalı işlem yapan sunucuyu devre dışı bırakabilir.

Blokchain’in merkezi olmayan yönetimi, Sikke Platformu’na göre karmaşa yaratmakta ve sürekli olarak çeşitli sorunlar üretmektedir. Bu sorunlar arasında gizliliğin olmadığı ve geriye doğru hareket takibinin yapılabileceği, %51 saldırı ihtimali, işlem onayının uzun sürmesi, veri boyutlarının yüksek olması, yüksek komisyon oranları ve çağın gereksinimlerini yerine getiremeyen sistem olması yer almaktadır.

Sikke Airdrop ne zaman yapılıyor?

Sikke Airdrop başladı ve Airdrop süresince 3 milyon SKK’nin dağıtılması planlanıyor. Bedava SKK (token) kazanmak için çeşitli görevleri veya işlemleri yerine getirmeniz gerekiyor.

Referans ile kazanç:

Referans sistemi ile URL bağlantınız üzerinden kullanıcı kaydı gerçekleştiğinde 10 SKK ödül.

Kişinin ön satışta aldığı token sayısının %5’ini ödül olarak kazanırsınız.

Dağıtım ay sonunda planlanarak 3 iş gününde yollanır.

Referansımızla üye olmak için Sikke Airdrop katılma adresini kullanabilirsiniz.

Bunun yanında Sosyal medya, çeşitli forum ve bloglarda sitenin ve tokenin reklamını yapanlar çeşitli miktarlarda SKK kazanıyor. Sikke Platformu’nun geliştirilmesi ve SKK’ye teknik anlamda sağlanan destekler için ise daha yüksek oranlarda dağıtım yapılıyor.

Sikke ICO görevlerinin tümüne ulaşmak için http://blog.sikke.com.tr/ico-gorevleri/ adresini kullanabilirsiniz. (Şifre: ico123456 şeklindedir.)

Sikke ICO programı nasıl işliyor?

Sikke’nin ön satışının 4 aşamada gerçekleşmesi beklenmektedir. 4 Nisan 2018’de başlayacak ICO satışı 27 Nisan’da sona erecektir.

1. aşama: 4-6 Nisan’da 1 milyon SKK, %50 indirim (1 SKK = 0.5 TL ),

2. aşama: 11-13 Nisan’da 2 milyon SKK, %40 indirim (1 SKK = 0.6 TL ),

3. aşama: 18-20 Nisan’da 3 milyon SKK, %25 indirim (1 SKK = 0.75 TL ),

4. aşama: 25-27 Nisan’da 4 milyon SKK, %15 indirimle (1 SKK = 0.85 TL ) satışta olacaktır.

ETF, Kredi Kartı, BTC, ETH, LTC, XRP, BCH ve IOTA ile yatırma seçeneklerini kullanarak SKK satın alınabilir.

Sikke İntro Videosu: https://www.youtube.com/watch?v=6n1IEkrEbtU

Detaylı bilgi için Sikke’nin resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Sosyal medya sayfaları:

Facebook: https://www.facebook.com/sikkepara/

Twitter: https://twitter.com/sikkepara

Telegram: https://t.me/sikke_official

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/sikkepara/


Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kâr-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto Para Haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir.

Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz / contact us  


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin