Yeni Zelanda'nın 350 milyon dolarlık emeklilik fonundan Bitcoin yatırımı!
Yeni Zelanda hükumetinin çıkardığı kanunla şüpheli görünenler şifrelerini verecek

Yeni Zelanda’nın 350 milyon dolarlık emeklilik fonundan Bitcoin yatırımı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – KiwiSaver Baş Yatırım Sorumlusu James Grigor tarafından yapılan açıklamaya göre şirket, kısa süre önce parasının %5’ini Bitcoin yatırımına ayırdı.

KiwiSaver’den birkaç yatırımcı karardan memnun olmasa da Grigor, Bitcoin’in altına benzer bir emtia haline geldiğine ve fiat hiperenflasyonuna karşı bir değer deposu olarak çalışmak gibi birçok önemli özelliğe sahip olduğuna inanıyor.

Yeni Zelanda haber ajansı Stuff’a konuşan yönetici, ”Altına yatırım yapmaktan memnunsanız, Bitcoin için de aynısını düşünürsünüz.” dedi.

Fon, Bitcoin yatırımıyla gündemde

KiwiSaver, Yeni Zelanda Varlık Fonları Yönetiminden bir emeklilik planı. Fon çoğunlukla geleneksel varlıklar, tahviller ve hisse senetleri ile ilgileniyor ve 350 milyon doları yönetiyor. Grigor, Bitcoin’in fon içinde daha fazla özellik almasını ve diğer yatırım planlarına yayılmasını bekliyor.

Fon, 10.000 dolardan işlem yaparken Bitcoin’e yatırım yapmak için Ekim ayında belgelerini değiştirmek zorunda kaldı. BTC’nin 13 Mart’ta 60.000 doların biraz üzerinde zirveye ulaştığını düşünürsek, KiwiSaver yatırımında 6 kat gelir elde etti.

Geleneksel yatırımcılar şüpheci kalmaya devam ediyor

Goldman Sachs ve Morgan Stanley gibi yatırım devlerinin kurumsal ilgisine rağmen, diğer KiwiSaver programlarından fon yöneticileri Bitcoin’in çok fazla kullanım alanına sahip olmadığını ve “bu aşamada çok değişken” olduğunu belirtti.

Grigor, Bitcoin’in yatırımcılar için yeni bir fırsat sunduğuna inanıyor. Gelecekte kripto para biriminin fiyatına ne olursa olsun, fonun bir sonraki potansiyel varlık sınıfına geçeceğini belirtti.

“KiwiSaver’ımız çoğunlukta geleneksel varlık sınıfları, tahvilleriniz ve hisseleriniz aracılığıyla oluşturulmuştur ve her zaman insanlara alabilecekleri en iyi emekliliği vermek için zaman içinde birleşen varlık sınıfları olacaktır. Ancak, her zaman düz seyir olmayacağı zamanlar da olacaktır. Yine de bu varlık sınıfları hakkında olumlu bir görüşe sahip olabilirsiniz, ancak diğer fırsatlar kendilerini gösterir.”

Buna göre, NZ Fonu, BTC için kurumsal boğa koşusunun başladığı Ekim ayında Bitcoin’e yatırım yaptı:

“Ekim ayında 10.000 ABD dolarından Bitcoin satın aldık. Hafta sonu 62.000 dolardı ve bugün 55.000 dolara geri döndü.”

100.000 dolara giden yol

Diğer KiwiSaver fon yöneticileri Bitcoin’in “fazla spekülatif” olduğunu söylese de, Bloomberg’deki bir analist Bitcoin’in 2021’in sonunda 400.000 dolar seviyelerine ulaşabileceğine inanıyor.

McGlone, Bitcoin’in sadece spekülatif bir projeden küresel bir rezerv varlığa geçiş yaptığına inanıyor. Çoğu yatırımcı, gelecekteki hiper enflasyona karşı kendilerini korumak için olası bir BTC ETF’sine akın edebilir veya portföylerine Bitcoin ekleyebilir. Bildirildiği gibi, Federal Rezerv, ekonomiyi COVID-19 salgınından “iyileştirmek” için 3 trilyon dolar ve ek olarak 1,9 trilyon dolarlık teşvik kontrolleri basmaya hazırlanıyor.

Bu haber ilk olarak Cryptopotato’da yayınlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin