Yeni Zelanda'nın 350 milyon dolarlık emeklilik fonundan Bitcoin yatırımı!
Yeni Zelanda hükumetinin çıkardığı kanunla şüpheli görünenler şifrelerini verecek

Artık Yeni Zelanda havalimanlarında kripto cüzdanlarınız kontrol edilecek!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Daha önce bir havalimanı kullandıysanız, gizlilik haklarınızı havalimanına girer girmez kaybedildiğinizi biliyorsunuz. Son on yıldan beri, özel olarak, seyahat güvenliği yasaları zorlaşıyor ve kullanıcıların mahremiyetinde gittikçe daha fazla zorlanıyorlar. Şimdi, Yeni Zelanda, kripto yatırımcılarına zarar verebilecek bir yasayı onayladı ve işler daha da kötüye gidiyor gibi görünüyor.

Yeni Zelanda hükumetinin çıkardığı kanunla şüpheli görünenler şifrelerini verecek

Ülkenin ulusal güvenliği, topraklarındaki insanların talep edilmesi halinde memurlar için parola vermesi gerektiğine karar verdiklerinde, Yeni Zelanda tarafından geçen gezginler bir kez daha endişe duyuyor. Kanun elektrikli cihazlar için geçerli ve sözde “digital strip searches” yetkilendiren Gümrük ve Tüketim yasasına dayanmakta. Cihazınıza erişim vermeyi reddederseniz, 5.000 ABD doları para cezası alabilirsiniz.

Bazı aramalar, aramanın, bir bulutta değil, bir cihazda saklanan verilerle sınırlı kalacağı iddiasıyla insanları rahatlatmaya çalışırken, özellikle de kripto sahipleri ve yatırımcılar için endişe verici bir durum oluşmakta.

Çıkarılan yasanın diğer devletleri olumsuz etkilemesinden korkuluyor

Şu anda, zorla bakılan dijital cihazların sayısı hala oldukça düşük. 2017 yılında sadece 540 cihaz arandı. Ancak, bazı insanlar bunun Avustralya, Kanada gibi diğer ülkelere ilham vermesinden korkuyor. İngiltere ve ABD aynı şeyi yapabilir. Bu nedenle, bu yasanın sonuçları çok büyük olabilir. Tüm eleştirilere rağmen, kripto kullanıcıları ya Yeni Zelanda’yı ziyaret etmeyecek ya da cihazlarını evde bırakacaklar.

Gümrük kanunları her geçen gün daha da kötüye gidiyor, ancak pek çok insan havaalanı güvenliğinden endişelenmiyor ve hükumetin yasaları değiştirmesini isteyecek kadar da kalabalık bir grup bulunmuyor. Gelişen teknolojilere rağmen havalimanlarında herkese potansiyel suçlu muamelesi yapılıyor, kimsede aksini iddia etmiyor. Bu yüzden bu ve benzeri yasalar muhtemelen devam edecek.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin