featured

Yeni dönem başlıyor: Kripto para yatırımcıları stablecoin’lerden Bitcoin’e kayıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2018 yılının ikinci yarısında birçok ABD dolarına endeksli stablecoin piyasaya sel gibi sürüldü. Ancak son veriler, tek gerçek stablecoin’in Bitcoin olabileceğini gösteriyor. Blockchain araştırma grubu Diar’ın son raporuna göre, kripto para yatırımcıları stablecoin’lerden Bitcoin’e kayıyor.

Tek gerçek stablecoin, Bitcoin olabilir

Diar’ın son raporuna göre, Tether hala toplam stablecoin hacminin ezici bir çoğunluğunu oluşturuyor. Ayrıca Diar, kripto para yatırımcılarının yeni, düzenlenmiş alternatifleri kullanmak yerine doğrudan Bitcoin’e geçtiklerini belirtiyor. Aşağıdaki grafik, Tether piyasalarının genel işlem hacminin küçüldüğünü göstermekte. Ancak Bitcoin piyasalarının faaliyeti, en büyük borsalardan biri olan OKEx’te yüzde 8 ile 10 arasında arttı.

Benzer bir durum Binance‘de de bulunuyor. Veriler, Tether’li işlem çiftlerinin hacminin düştüğüne ve eksik hacmin ise Bitcoin çiftlerine kaydığını gösteriyor.

Kripto para yatırımcıları, Bitcoin’in volatilitesine alıştı

Diar, konuya yönelik şunları söylüyor:

Trader’lara artık Tether’dan ziyade Bitcoin’in volatilitesi daha cazip geliyor. Binance’de USDT çiftlerinin işlem hacmi, 15 Ekim’deki krizden bu yana yüzde 25 ve ayın başından itibaren ise yüzde 17 düştü.

Bu durumun geçici bir trend olup olmadığı net değil. Ancak bu durum düzenlenmiş stablecoinler’in dünyasına aykırı.

Thenextweb

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin