featured

Yeni Bitcoin yatırımcıları için önemli tavsiyeler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ve kripto para sektörüne giriş yaparken bazı çekinceleriniz olacaktır. Bilmeniz gereken ilk şey elinizden tutacak ya da derdinizi anlatabileceğiniz bir makam yoktur. Bitcoin anonimdir. Kripto para birimleriyle ilgili hikayeler korku verici ya da oldukça motive edici olabilir. Başlangıç biraz stresli olabilir bu yüzden Yeni Bitcoin yatırımcıları için önemli tavsiyeler’i dikkate almak isteyebilirsiniz. Ayrıca ”Kripto paranızın değeri düştüğünde ne yapmalı?” yazımız da ilginizi çekebilir.

1. Ödevinizi yapın

Bitcoin ve diğer dijital para birimleri söz konusu olduğunda , bol miktarda yutturmaca, söylenti, başarı öyküleri ve dehşet hikayeleri var. Tam olarak neye girdiğinizi anladığınızdan emin olun ve kaybetmeyi göze alabildiğinizden daha fazla para riskine girmeyin.

Bitcoin, içinde olmak heyecan verici bir dünyadır, ancak yalnızca yutturmaca üzerine hareket ederseniz karmaşık ve kafa karıştırıcı bir şeydir. Birçok kişi, motorun nasıl çalıştığını bilmese de pahalı arabalar satın alır ve bu iyi, çünkü orada arızalanırsa tamir edebilecek birileri vardır. Kripto para dünyasında, dünyaya karşı sizsiniz, merkezsiz ve elinizi tutacak hiç kimse yoktur.

Coinfirm’in CEO’su ve kurucuları Pawel Kuskowski;

“Ne kadar çok anlıyorsan, o kadar iyi olur”

Yapılması gereken büyük parayla ilgili spekülasyon yapmayın, aslında dışarı çıkın, Bitcoin ve Blockchain’in nasıl çalıştığını öğrenin.

Wireline’ın kurucusu ve CEO’su Lucas Geiger,

“Bu açık gözükebilir, ancak sanırım ilk şey Blockchain’i anlamak için zaman alıyor ve bunu çok az insan yapıyor. Bir Blockchain’in güvenli verileri nasıl sakladığına dair üst düzey bir anlayışa sahip değilseniz ( kripto paralar gibi), o zaman lale soğanına benzeri bir yatırım yapıyorsunuz demektir.”

Başlamak için iyi bir yer, Satoshi Nakamoto’nun beyaz sayfasıyla. Kripto fon yöneticisi Jacob Eliosoff şunu yazmıştı :

“Herhangi bir teknik eğiliminiz varsa, orijinal 2008 Satoshi beyaz sayfasından 10 dakika ayırın, sadece sekiz sayfadır, okunaklı ve dehanın ilham verici bir eseri!”

Kripto para ekosistemi ile ilgili en büyük şey orada çok miktarda malzeme ve bilgi olmasıdır. Bir sürü web sitesi ve kaynak, teknolojiyi anlamayı kolaylaştırmaya çalışmayı amaçlıyor.

Bundan da ötesi, yatırım dünyası Bitcoin’i geleneksel yatırımcılara daha uygun hale getirerek işleri kolaylaştırmaya çalışıyor.

2. Dikkatli olun

Herhangi bir yatırımda risk olacaktır, ancak bu risk Bitcoin’in yeniliği ve aşırı oynaklığı nedeniyle biraz daha büyümüştür. Eliosoff vurguladı :

“Bu hala yüksek riskli bir alan. Kaybetmeyi göze alamayacağınız para yatırmayın!”

Başarı hikayelerini dinledikten sonra Bitcoin’e para atmak cesur ve gösterişli olmayı cazip kılıyor, ancak özellikle ilk zamanlayıcı olarak dikkat çekmenin en iyi parçasıdır. Bitcoin ile bir gecede bir milyoner olmak için sabırsızlanmaya gerek yok ve başlangıçta muazzam miktarda sermaye batırarak çözümlerden çok daha fazla sorunla karşılaşacaksınız.

Bir seri girişimci olan Marshall Swatt, şunları önerdi:

“Küçük başlayın ve sermayenizin küçük bir bölümüne yatırım yapın.”

Buna ek olarak, Crypto Asset Management Genel Müdürü Tim Enneking’den tavsiyeler:

“Bitcoin fiyatlarını takip etme, bir giriş noktasına karar verme ve ona sadık kalma Bitcoin ile neredeyse daima öngörülebilir fiyat eylemi açısından haklısın – bu senin zamanlamanın kapalı olabileceği için sabırlı olun ve Bitcoin fiyatı geliyor. “

Bitcoin ile gerçekten iyi çalışan bir takım yatırım stratejileri vardır ve en başarılı olanları en temkinli olanlardır.

Her hafta ya da ay aynı saatte aynı miktarda para yatırmak ‘ Dolar Maliyet Ortalaması ‘ gibi şeyler , Bitcoin için harika çünkü en düşük seviyelerde olduğu gibi en yüksek seviyelere çıkmanıza da yardımcı oluyor.

3. Etkili çeşitlilik

Yeni dijital para meraklılarının çoğu Bitcoin hakkında bilgi sahibi olmakla birlikte, orada binlerce başka kripto para birimi var ve bazıları Bitcoin’den bile daha hızlı büyüdü. Çeşitlendirme akıllıca olur, özellikle de Bitcoin düştüğünde bu “altcoinlerin” çoğunun iyi performans göstermesi nedeniyle.

Teknik girişimci Oliver Isaacs yazıyor:

“Oynaklığa karşı hedge ve tüm yumurtalarınızı bir sepete koymayın, borsada ya da FX’de yatırım yapmak gibi, fonlarınızı bir risk yönetimi tekniği olarak çeşitlendirmelisiniz.”

Ünlü hisse senedi toplayıcı Ronnie Moas , çeşitlendirmede güçlü bir inanç sahibidir . Bir kripto paraya, özellikle de Bitcoin’e kapılmak kolaydır, ancak yatırımlarınızı korumak önemlidir.

Moas, “Kripto paranızı yalnızca Bitcoin’e koymayın” diye uyarıyor Moas. “1000’den fazla ismin en az bir düzineden farklılaşması gerekir. İlk 50’de isimler üzerine yoğunlaşın. ”

4. Paraları borsalardan uzak tutun

Hâlâ kripto para alanında devam eden bir sürü hırsızlık ve sahtekarlık var ve önlem almak önemlidir. Bilgisayar korsanlarının hayatını zorlaştırmak zor değildir. Borsaları sadece bunun için kullanın: değiştirme. Bir para birimi satın aldıktan sonra, parayı borsadan uzaklaştırın ve yalnızca sizin denetlediğiniz bir cüzdan (örneğin donanım cüzdanı) içine taşıyın.

Son zamanlarda, BTC-e ve CEO’larına yapılan suçlamalar birçok kişiyi büyük miktarda para kaybetmesine neden oldu.

IComply Investor Services Inc.’in kurucusu ve CEO’su Matthew Unger şunları önerdi:

“Tıpkı cüzdanınıza biraz para, bazıları banka hesabınızda ve belki de kasadaki değerli eşyalarınız gibi, dijital para birimlerini aynı şekilde yönetmeniz gerekiyor.”

5. Zorlu bir yolculuk için hazır olun

Bitcoin, oynaklığı nedeniyle çokça tanınmış durumda, birçoğu geleneksel yatırımcılardan korkuyor. Bitcoin fiyatında büyük bir düşüş kalıcı bir felakete neden olmaz, ancak grafikler kırmızı olduğunda işinize devam etmek zor bir karar olur. Genelde insanlar Bitcoin fiyatı birkaç gün düşüşe geçtiğinde korkarak ellerindeki varlığı bozdurarak zarar etmekten kaçmaya çalışır ve bunu yaptığı için zarar eder.

Çeşitlendirme, bu konuda yardımcı olmak için mükemmel bir strateji, ancak bir takım düşünce ve çaba gerektirir. Tabii ki, en meşhur (ve şu ana kadar başarılı olan) Bitcoin stratejisi, piyasalarda oynaklık olursa olsun, yatırımınızı “göz ardı etmek” veya “tutun” etmektir.

Ayrıca piyasada gözetim yapmamanız, düşme endişelerinizden uzak durmanıza ve dalgalanmayı özlemenize yardımcı olabileceğinden, satın alabilir ve unutabilirsiniz.

cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin