Yeni bir tüm zamanlar rekoru: merkezi olmayan borsalar Ocak 2021'de patlama yaptı
Yeni bir tüm zamanlar rekoru: merkezi olmayan borsalar Ocak 2021'de patlama yaptı

Yeni bir tüm zamanlar rekoru: merkezi olmayan borsalar Ocak 2021’de patlama yaptı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Merkezi olmayan borsalar, merkezileştirilmiş muadillerinden daha yavaş ve daha pahalıdır, ancak traderlar zaman geçtikçe onları daha fazla sevmektedir.

Merkezi olmayan borsaların kullanımı yıllar içinde artmaktadır. Kripto para birimleri iş dünyasına girerken, bu sektördeki faaliyet hızla artıyor.

Merkezi bir borsadan farklı olarak, bir DEX’in (Merkezi olmayan borsa) işleminden sorumlu merkezi bir varlığı yoktur. Bunun yerine, traderlar akıllı bir sözleşmeye güveniyor ve tüm platform blok zinciri üzerinde çalışıyor: Bu da genellikle Ethereum ağında oluyor.

Bu, onları daha yavaş ve verimsiz kılıyor. Ancak traderlar bu geçici sorunu memnuniyetle benimserler çünkü birçok avantaj arasında, akıllı sözleşmede yazılanların yanı sıra KYC gerekliliklerine ve diğer düzenlemelere ve normlara uymaları gerekmez, token listelemeleri daha kolaydır ve verim çiftçiliği onları ilginç kılıyor.

Merkezi olmayan borsalar patlama yapıyor

Merkezi olmayan borsaların sayısı ve bu yeni platformların her birindeki etkinlik arttı. Dune Analytics istatistiklerine göre, Ocak 2021’de, merkezi olmayan borsalardaki işlem hacmi ilk kez 63 milyar doları aştı.

Bu rekor, DEX’lerde işlem hacminin 30 milyar dolara çok yaklaştığı Eylül 2020’de kaydedilen notun iki katından fazla. Bu, DeFi patlamasının zirvesinde oldu.

Dune Analytics istatistiklerine göre Uniswap, Ağustos ayında 25,8 milyar doların üzerinde işlem gören sektörün tartışmasız lideridir. Bu rakam, The Block’un o ay 30 milyar dolardan fazla hareket edildiğini tahmin eden araştırmasıyla biraz tezat oluşturuyor. Block’un araştırma birimi rekoru 60,9 milyar dolara çıkarıyor.

İkinci borsalar SushiSwap, 0x ve Bancor’dur. Sushiswap, merkezi olmayan borsalarda tüm işlem hacminin yaklaşık dörtte birini kontrol ediyor, 0x %7,25 ve Bancor %7,1’ini oluşturuyor.

Dune Analytics veri kümesi, listelemenin hemen ardından% 1000’in üzerinde artış gösteren popüler 1inch borsasının istatistiklerini hesaba katmıyor.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin