featured

Yeni bir FUD dalgası mı geliyor? Genesis iflas başvurusu yapabilir…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Son 10 gündür iyi giden bir piyasada yine kötü haberler devreye girdi. İlk FUD olayı dün geldi. ABD Adalet Bakanlığı kimsenin beklemediği bir anda kriptoyla ilgili açıklama yapacağını söyledi. Bu haber ciddi bir FUD etkisi yarattı.

DOJ’un açıklamasına saatler kala Bitcoin 1.000 dolarlık kayıp gördü. Haberin gelmesiyle olayın perde arkası ortaya çıktı. Beklenilen açıklama pek önemli olmadığı tamamen piyasaya korku salmak için amaçlandığı görüldü.

Yatırımcılar kısa süreli olsa da panik oldu. Fakat açıklamanın ardından aynı senaryonun gerçekleştiğini herkes görebildi. Dün geç saatlerde ise Genesis ile ilgili yeni bir haber geldi. Yabancı kaynaklardan gelen habere göre şirketin iflas başvurusunda bulunabileceği belirtildi.

FUD dalgası bitmiyor, bu sefer iflas için Genesis ön planda

2022 yılının Kasım ayında FTX’in çökmesi, o yılın başlarında başarısız kripto hedge fonu Three Arrows Capital’e maruz kalması nedeniyle birkaç yüz milyon dolarlık zarara uğramıştı. Bu zararın ardından Genesis’in de ifasın pençesinde olacağı konuşuluyor. 

2022 senesinin ortalarında Genesis, Three Arrows Capital hedge fonuna verdiği 2,4 milyar dolarlık kredinin, token ve stablecoin değeri düşen Terra ağına maruz kalmıştı. Daha o dönemde bile şirket zor zamanlar geçirmişti. O süreçte Three Arrows Capital’in iflas sürecine tanıklık etmiştik. Genesis ise bu zamana kadar dayanmasına rağmen iflas yönünde kendini sakladı.

FUD haberinin yeniden ortaya çıkması ise yatırımcıların gözünde olumsuz etki bıraktı. Henüz iflas ile ilgili söylentiler netlik kazanmasa da krizin bu yönde bitmesine kesin gözüyle bakılıyor.

forkast


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin