Sıcak Haber: Paxos CEO’su BUSD’yi savunabilir…

Yeni bir FUD dalgası mı? BUSD hakkında yeni karar çıktı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasası yeni haftaya yoğun başladı. Amerika tarafından kripto ekosistemine dayalı baskısı devam ederken bugün kritik bir karar daha geldi. Amerika’da yer alan denetleyiciler söz konusu stablecoin varlıklarına yoğunlaşmış durumda.

Bugün haber bültenlerine düşen habere göre ise New York Mali Hizmetler Departmanı, BUSD hakkında kritik bir karara imza attı. Düzenleyiciler, üretici firma olan Paxos’un BUSD durdurmasını istedi. Mali Hizmetler Departmanı, firmanın artık BUSD üretimini bitimesi yönünde baskı uyguluyor.

Aynı zamanda Amerika Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), BUSD üreticisi olan Paxos’a dava açacağını açıkladı. Bir yandan SEC’te stablecoin üretiminin durması için direktiflerini iletti. Tüm bunların yaşanmasının ardından Binance CEO’su olayı bir FUD olarak gördü.

BUSD, Amerikalı düzenleyicilerin kıskancında kaldı

New York Finansal Hizmetler Departmanı 13 Şubat Pazartesi günü, Binance USD’nin (BUSD) ihraççısı Paxos Trust Co.’ya Binance’in dolara sabitlenmiş stablecoin’ini durdurması yönünde talimatını verdi. BUSD, piyasa değerine göre üçüncü en büyük stablecoin olarak biliniyor.

Binance yaptığı açıklamada, Paxos’un mevcut BUSD itfalarını yönetmeye devam edeceğini söyledi. Binance ve Paxos, 2019’da BUSD’yi piyasaya sürdü ve stablecoin’in New York Mali düzenleyicisi tarafından onaylandığını söyledi.

Buna rağmen New York mali düzenleyicisinin emri, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), Paxos’a karşı Binance USD’nin (BUSD) kayıtsız bir menkul kıymet olduğunu iddia ettiği bir Wells Bildirimi yayınladı.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin